2015. április 4., szombat

DIY arcradír és pakolás

Alkalmanként szívesen kísérletezek egyszerűbb arcápolók készítésével itthon: jó poén, a végeredmény általában jól sül el, és variálhatóak az összetevők aszerint, mi van épp itthon. Nagyon szeretem őket, mert könnyen és gyorsan elkészíthetőek, pillanatok alatt spa élményt tudok varázsolni velük, és még tudom is, miből állnak. Hetente egyszer-kétszer mindig igyekszem időt szakítani radírozásra és utána valami ápoló pakolásra. Az utóbbi időben egy radírt és egy pakolást kísérleteztem ki, ezeket fogom ma megmutatni.


A radírhoz egy kávéskanál darált kávért kevertem össze tíz csepp tiszta teafaolajjal és annyi olívaolajjal, hogy kenhető masszát kapjak. Ezzel a keverékkel radírozom-masszírozom át az arcomat tisztítás után. A kávéban található koffein jó hatással van a bőrre, ugyanúgy felébreszti, mint a szervezetet az elfogyasztott kávé, a szemcsék kiválóan eltávolítják az elhalt hámsejteket, a teafaolaj pedig a problémás, zsíros bőr kezelésében segít. Használat után sokkal puhább, szebb a bőröm.


A sós pakolás receptjét a Bien.hu-n találtam, de leírom ide: egy-két evőkanál sót kell összekeverni annyi citromlével, hogy ne túl folyós, egyenletesen kenhető massza legyen belőle. Óvatosan, a szem környékét elkerülve kell felvinni az arcbőrre, majd kb. 10 perc után lemosni (ennyi idő alatt nagyjából meg is szárad). A só ugyancsak a problémás, mitesszeres bőrre van jó hatással, a citromlé pedig revitalizálja a bőrt. Fáradt, fakó bőrre különösen szuper!


Ti szoktatok otthon kotyvasztani kozmetikumokat?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése