2014. augusztus 31., vasárnap

Back To School 4. - Gondolatok

Utolsó év... Hihetetlen. Mikor 2009-ben elkezdtem a hatosztályos gimnáziumot, rendkívül távolinak tűnt a mi ballagásunk, és mégis, nagyon gyorsan elrepült ez a hat év. Sokan mondják, hogy a gimnázium időszaka életed legboldogabb évei. Ez önmagában közhelyes hülyeség (mintha a további életem során nem lehetnék soha boldogabb), de mégis úgy érzem, az eltelt 5, vagyis nemsokára 6 évet bátran sorolhatom a boldog időszakok közé.Az osztályban sokan vagyunk, mindenki nagyon okos, a nekem teljesen megfelelő jegyeimmel (nemszeretem tárgyakból becsúszik a négyes, évente egy-két hármas, de általában ötösöket kapot) alsó-középmezőnybe tartozom, de nem számít, mert az osztályközösség fantasztikus, jóban vagyunk egymással, gyakorlatilag együtt nőttünk fel. Talán nem is olyan nagy baj, hogy sokan vagyunk (idén, ha minden igaz, 39 fővel kezdünk), mert mindenki megtalálta a társaságát. Így leírva nagyon álomszerűnek tűnik ez az egész, persze vannak nézeteltéréseink, de összességében nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy ebbe az osztályba járhatok.

Szerencsére úgy kezdek neki az évnek, hogy pontosan tudom, hova szeretnék továbbmenni és mit szeretnék tanulni, így az egyetemválasztási stresszből kimaradok, sőt, mivel némettel és olasszal felvételizem, csak a három kötelező tárgy maradt. A matekérettségitől félek a legjobban, igaz, minden érettségizett ismerősöm azt mondja, simán meg lehet csinálni.=D Hát majd meglátjuk. Más célok is akadnak a tanévre, például szeptemberben megyek angolból középfokúzni, és olasz felsőfokú nyelvvizsgát is tervezek, lehetőleg minél előbb. A franciát folytatom, mert szeretem, a maradék tantárgyak nagy része meg végülis nem igényel komolyabb energiabefektetést.

Összességében... Nem is tudom, elnyújtanám még a nyarat, túl is esnék minél hamarabb az utolsó éven, ugyanakkor szeretném is megélni minden percét, és ez utóbbit tanácsolom mindenkinek, aki velem egy cipőben jár és idén lesz végzős! Próbáljuk kihozni a legjobbat minden helyzetből, ha más nem, hát azért, mert a következő szeptembert tiszta lappal kezdhetjük valahol máshol, új közösségben, netán új városban. Az érettségikhez pedig sok sikert előre is!=) 

2 megjegyzés: