2013. november 22., péntek

Egy kis olvasnivaló - Glamour és Instyle

Ha kijönnek a decemberi lapszámok, mindig több magazint veszek, mint egyébként, mivel imádom a karácsonyi hangulatot, az évösszegző cikkek elég jóra szoktak sikerülni, és nem utolsósorban segíthetnek kiválasztani a karácsonyi ajándékokat. Mivel fogalmam sincs, idén ki mit kap, a szokásos Glamourom mellé vettem egy Instyle-t is. Már említettem valószínűleg, de mondom most is, hogy ez a két újság szerintem a legjobb itthon, ha divatról és szépségápolásról van szó. Most is nagyon jól sikerült mindkettő!Glamour
Ehhez járt egy karácsonyi gift guide és egy (vélhetőleg) promóciós célú füzetke, benne 150 app ajánlóval. Ezt megmondom őszintén, csak átlapoztam, nem tárolok sok appot a telefonomon, és csak akkor töltök le valami újat, ha kifejezetten szükség van rá (pl. térképek), de aki kezdő okostelefonos, vagy szívesen próbál ki újdonságokat, annak esetleg hasznos lehet. A gift guide tartalma tetszik, sokféle lehetőséget kínál, főleg az átlag "mit vegyünk karácsonyra" témájú oldalakhoz képest.
A magazin nem kifejezetten karácsonyi, inkább en block téli, de ez is szuper. A címlapon Diane Kruger látható, aki a kedvenc szépségtrükkjeiről mesél. A kedvenc összeállításon az Egy kicsi luxus mindenkinek jár című volt, tulajdonképpen egy ruhatár alapdarabjait mutatja be, de high-end márkákkal. Különösen örültem a piros körömlakkokkal foglalkozó cikknek, ez a go-to színem, szerintem, akárcsak rúzsból, körömlakkból is mindenkinek meg kell találnia azt a bizonyos piros árnyalatot, ami a legjobban illik hozzá. Az egyik divatanyag az oversize kabát viselésére mutat variációkat, mivel ez a top kabát idén, hasznos, főleg így a télikabát-vásárlás küszöbén. A 10 ok hogy szerest a telet különféle téli programötleteket ajánl, szinte az összes gond nélkül megvalósítható. Mindig elolvasom az utazós rovatot, most Japán a téma, érdekes volt, de a Távol-Kelet továbbra sem vonz. A Közel-Kelet annál jobban érdekel, ha pedig utazás és nagyon messzire, akkor Dél-Amerika, de ne kérdezzétek, miért.


Instyle
A magazin legújabb száma nagyon "magyaros", sok magyar divat vonatkozású írás került bele, és gyakorlatilag az összes interjú magyar hírességgel készült. A címplapon Tenki Réka látható, vele az interjú mellett vintage hangulatú fotósorozat is készült, ami nagyon tetszett, olvashatunk egy inspiráló beszélgetést Csányi Sándorral, többek között a nemsokára moziba kerülő filmjével kapcsolatban, a Lifestyle rovatban pedig Benes Anita divattervező otthonos, rusztikus családi házát csodálhatjuk meg. A 2013 Style 100 egy top 100 összeállítás az idei év leginkább arra érdemes divat-szépség dolgaiból, legyen az híresség öltözéke, trend vagy divatszín. A kedvenc cikkem a Haza és haladás című írás, ami a magyarok hazai márkákkal való kapcsolatát, hozzáállását boncolgatja. Nagyon érdekesnek találtam, szívesen olvastam volna még tovább is. A divatösszeállítások is tetszettek, ami miatt viszont megvettem a magazint, a karácsonyi oldalak, már nem annyira. Inspirációnak nem rossz, de hogy konkrétan nézzek ki ajándékot onnan, már nem, sajnos egyelőre nem tudom megengedni magamnak az Il bacio di stilét.=D Ettől függetlenül nagyon tetszett a magazin, színvonalas és tartalmas, remélem, a következő is ilyen lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése