2013. augusztus 20., kedd

Blogajánló - Hijab is my diamond

Teljesen véletlenül futottam bele ebbe a blogba, vagyis Facebook oldalba. Szerkesztője egy Németországban élő, 20 éves török lány, Sümeyye Coctan, aki nap mint nap megmutatja, fejkendővel is lehet stílusosan és divatosan öltözködni.


A muszlim vallásban a nők testének 90%-a fedett kell, hogy legyen, a fejet pedig kendőbe kell csavarni. Manapság már nem is igazán a család, hanem inkább az ország "dönti el", ez a kendő milyen, ebbe most nem megyek bele, a lényeg, hogy Európában legtöbbször a hijabbal találkozunk, Sümeyye is ezt hordja. A hijabra mint kiegészítő tekint, ezt az oldalának címe is tükrözi. Habár az öltözködési korlátok miatt leszűkül számára az üzletek kínálata, ez nem zavarja, csodás maxiszoknyákat, maxiruhákat visel, szereti a réteges megoldásokat, néhány szettben hosszú nadrágot párosít térdig érő szoknyával. A palazzo pants és a hosszú nadrágos overall szintén visszatérő darabok nála, de mutatott egyszerű nadrág-póló-tornacipő összeállítást is. Már több német magazinban is megjelent róla egy-egy írás.
Érdekes különlegességként ajánlom nektek ezt az oldalt, a kreativitást csodálom benne leginkább és a csodás stílusérzéket. Ezekkel a tulajdonságokkal abszolút helye van a kedvenc blogjaim, inspirációforrásaim között!

Végezetül hoztam néhány képet az oldalról, de ha többet szeretnétek, látogassátok meg!


2 megjegyzés: