2012. február 17., péntek

Burberry 2012 tavasz-nyár

A ballonkabátokról és jellegzetes kockás mintájáról híres márka egy igazán komoly, kicsit talán őszies hangulatú kollekcióval állt elő az új szezonra. A színek, a formák hideg időre utalnak, de a minták és a díszítések nyarat csempésznek a darabokba. Így tudom röviden összefoglalni a Burberry tavasz-nyári kollekcióját.

IDE kattinta tudjátok megnézni a show-t, valamiért nem tudom betenni.=(
 A fazonok és a színek összességéről egy modern angol nő jut eszembe. A szoknyák térdig érnek, sok a kabát és a hosszú ujjú felsőrész. Sok a kabátruha, a magas derekú szoknya, midi-,vagy ceruzafazonban. Ez a kollekció a kabátkedvelőknek igazi Kánaán, hiszen a legötletesebb darabok közé egyértelműen a kabátok foglalják el a fő helyet.
Ha már kabátok, négyféle fazon szerepel: klasszikus ballon, derékig érő ballon, párka, vagyis nagy darab, szőrmés csuklyájú dzseki, ugyanez szintén derékig érő fazonban.
A színek mélyek, komolyak, csupán egy neonkék kabátruhát láthattunk. A fő színek a lila, a mustársárga, a zöld és kék különféle árnyalatai.

Az anyagok lehetnek egyszínűek vagy mintásak, de keveredhetnek is egy ruhadarabon belül (pl. lentebb a fonott anyagból készült ujjú párka). Pamut, szövet(? nem tudom, a szoknyákra gondolok), ballon, bőr, kötött anyag, sőt, még a szőrme is előkerül gallér formájában. Mintásból a csíkos, valamint a geometrikus minták hódítanak. A kedvencem a patchwork újrafelfedezése szoknyán, pinup stílusú ruhán, sőt, kabátruhán. A fodrok és 3D díszek már-már elengedhetetlen részei a tavaszi kollekcióknak. A 3D itt a kabátokon is megjelenik az indiános motívumok képében, ami feldobja az elegáns fazont.

Nekem kicsit furcsa volt, hogy többségében ugyan vékony, de mégis kötött, hosszú ujjú felsőrészekkel találkozhatunk. Ezek egyébként színes csíkosak, nagyszerűen mutatnak a midiszoknyákkal. A minták mixelésére jó példa a csíkos felső-patchwork szoknya páros.
A derékrész kapja a hangsúlyt közepesen széles övvel minden összeállításban. A magas derekú szoknyák karcsúsítanak, de övet is bármire tehetünk: kabát, ruha, mindegy.

Kicsit kitérnék a kiegészítőkre: telitalpú cipők, nagy táskák, clutch-ok, nagy fadíszes nyakláncok, és persze övek. Van egyszerű, rátétes, gyöngyökkel díszített, fekete, barna. Az én kedvencem a gyöngyös, ilyesmit szívesen beszereznék! Ezeken kívül minden modell ellenzős, bojtos sapkával a fején lépett kifutóra.
Itt találjátok a többi kollekciót:

Hogy tetszett?
Bye-bye!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése