2010. november 13., szombat

Külföldi divat, avagy nyaralási tapasztalataim

Az őszi szünetet Nápolyban töltöttem (isteni város, egyszer mindenképp menjetek el!), és a rengeteg nevezetesség mellett természetesen megfigyeltem az ottani öltözködést és divatot is. Ezt szeretném veletek röviden megosztani.

Az utcai stílus a fiataloknál hasonló, mint Magyarországon.
Nagy divat a lányoknál hosszú szárú, lapos talpú csizma, ami praktikussága mellett kényelmes. Megjegyszem, plusz 22 fokban is ezt hordták, meg pufidzsekit, miközben én kabát-pulcsi nélkül mászkáltam. Na de más éghajlathoz vannak szokva. Szóval, hosszú szárú csizma, csőfarmer, bőrdzseki vagy pufidzseki. Magas sarkú hétköznapokon nem nagyon jellemző, de ha igen, akkor platformos. Akik nagyon követik a kifutós divatot, még ők is balerinát hordtak. Az olasz lányok nem cifrázzák túl a kiegészítőket, legalábbis én mindig csak egy táskát láttam, meg valami fülbevalót. Smink terén sem viszik túlzásba, tus, szempillasprál, szájfény, meg gondolom alapozó és púder.
A fiúk, hát ők is hasonlóak, de egy kicsit "kifutósabbak", vagy hogy mondjam. Csőfarmer, de nem sportcipővel, hanem bőr félcipővel, valami felső, sportos zakó, ez igen jellemző. Illetve van egy sportosabb réteg, a sportcipő-farmer-pulcsi kombináció. Nekem mindkettő bejön. Ja, kiegészítők: csuklópánt, ékszerek, és robogó, ugyanis sokan közlekednek vele. =D

Akartam street style fotókat csinálni, de erre sajnos nem került sor.=( Remélem, e nélkül is tetszett!
Bye-bye!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése