2010. november 29., hétfő

Interjú Eszterrel

Valljuk be őszintén, a modellek nélkül a divat olyan, mint a zene ritmus nélkül, hiszen nem lenne kiken bemutatni a friss, jobbnál jobb kollekciókat. A sulinkban ráakadtam egy modell lányra, Eszterre, aki jelenleg Tokióban dolgozik. A Facebook segítségével készítettem vele egy interjút.

-Mióta modellkedsz, hogyan kezdted, hogy fedeztek fel?
-Tavaly áprilisban szerződtetett le az egyik magyar ügynökség...Teljesen váratlanul ért az egész, az egyik ügynökük keresett meg facebookon, hogy lenne-e kedvem modellkedni :) Aláírtuk a szerződést és pár hét múlva, májusban már utazhattam is Tokióba.Előtte nem igazán fordult meg a fejemben a modellkedés, mással akartam foglalkozni, de egy ilyen lehetőséget nem hagyhattam ki! :D:D
-Milyen kifutókon és fotózásokon szerepeltél már?
-Rengeteg tesztfotózásom volt már, ez azt jelenti, hogy a képek csak a modell könyvének építésére szolgálnak,és tapasztalatszerzésként, semmilyen reklám funkciójuk nincsen.Ezek mellett több cégnek fotóztam katalógusokat, plakátokat, magazinoknak divatanyagokat, és szerepeltem divatbemutatókon is de fotózás jelentősen több volt. :) De inkább külföldön dolgoztam eddig, Magyarországon egyenlőre nagyon nehéz ilyen munkákat kapni.Ami itthon jelentősebb volt, az a Mono fashion show, és a Joy magazin divatanyaga.
-Jelenleg melyik cégnél dolgozol?
-Jelenleg itthon a Valentine Model Management menedzsel, Japánban a Cdu Models, Bécsben pedig a Tempo model Management.
-Hogyan telik egy munkanapod?
Ha itthon vagyok akkor iskolába járok, itt ez a munkám :):) Ha külföldön vagyok, akkor általában fotózásokra, bemutatókra castingokra járok...a munkákra egyedül kell menni általában taxival, tömegközlekedéssel.Egy fotózás egész napos is lehet, de van hogy csak pár órás a munkától függ.Ha éppen nincs munka aznap akkor castingokra járunk, azaz válogatásokra.Európában ezekre egyedül kell menni, Ázsiában az ügynökök visznek minket kocsival :) változó, hogy egy nap hány casting van, lehet hogy csak egy de 10-20 is lehet...Ilyenkor visszük az albumunkat amiben a képeink vannak, az ügyfelek megnézik, csinálnak polaroid képeket, van hogy megnézik a járásunkat, vagy az alakunkat bikiniben.10 óra körül szoktak elkezdődni a castingok, és késő estig tartanak általában. A többi lánnyal minig elmegyünk várost nézni, vagy vásárolni ha van időnk a castingok között vagy után :):)
-Mesélj egy kicsit, milyen előnyökkel és hátrányokkal találkozik egy modell?
Szerintem ennek a munkának az egyik legnagyobb előnye az utazás.Nagyon érdekes helyekre lehet eljutni és sok kultúrát megismerni.Jó kapcsolatokat is lehet teremteni és több jó barátnőt is szereztem az utazások alatt akikkel azóta is tartjuk a kapcsolatot :) Nekem ezek a modellkedés legfőbb előnyei és persze az, hogy nagyon élvezem ezt a munkát, már egy fotózás vagy bemutató is nagy élmény. Az egyik legfőbb hátrány, hogy az utazások alatt nem látom a családomat, kimaradok a suliból, és ezért egyedül kell tanulnom.Szerintem ennek a szakmának nem sok hátránya van, talán még azt tudnám megemlíteni, hogy egy modell nem ehet azt amit akar, meg kell tartania a súlyát, gyakran késő estig castingozni kell, és sok lánynak azzal is problémája van, hogy az ügynökség nem megfelelően bánik vele és magányosnak érzi magát külföldön, de nekem szerencsére még nem volt ilyen problémám :)
-Mi elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki profi modell legyen?
Szerintem egy profi legfőbb tulajdonsága az erős kisugárzás.Mindenkivel kedvesnek kell lenni, mosolyogni még ha néha nehéz is.Türelmesnek, kitartónak kell lenni és persze önállónak hogy egy idegen országban is meg tudja állni valaki a helyét.Persze a külső is nagyon fontos, de szerintem ezek a belső tulajdonságok elengedhetetlenek.És az is egy jó tulajdonság, ha valakin látszik, hogy komolyan veszi a munkáját, és mindent belead a siker érdekében.
-Van kedvenc terveződ? Ha igen, ki az?
Örök kedvencem a Dsquared,Vivienne Westwood,Roberto Cavalli...mindig is imádtam a ruháikat :) Ebben a szezonban ami nagyon tetszett az a Burberry Prorsum,a Balmain és a Diesel kollekciói voltak :)
-A hétköznapokon milyen stílust követsz?
Elég fontos számomra az hogy hogy nézek ki, mit viselek :)) Nagyon szeretem a sötét színeket, sok fekete ruhám van, így könnyű kombinálni őket, általában magassarkút hordok, de most beszereztem egy bakancsot is ami szerintem idén nagyon menő. ;-)Imádom a zakókat, van több is, általában farmerral vagy legingsszel viselem. Szeretem az ékszereket is, főleg a nagy nyakláncokat.
-Gondolom, kevés a szabadidőd. Mivel töltöd ezt?
Otthon éppenséggel sok szabadidőm van amit, általában vásárlással töltök-nem tagadom függő vagyok! :D- vagy mászkálok a városban a barátaimmal, netezek, olvas(gat)ok. :)
-Mik a terveid a jövőre?
Most már nagyon megtetszett a modellkedés, szeretném ezt csinálni ameddig csak lehet.Szeretnék sokat utazni, egyik vágyam, hogy eljussak New Yorkba.Azzal pedig egy álom válna valóra ha egyszer kijuthatnék valamelyik fashionweekre...de ehhez még nagyon sokat kell tanulnom, és elég távolinak tűnik.Szurkoljatok! :D
-Mit tanácsolsz azoknak, akik ezt a pályát szeretnék űzni, vagy most kezdtek bele?
Tudom, hogy ez a szokásos válasz, de nagyon fontos, hogy higgyünk önmagunkban, és ha valami nem jön össze ne adjuk fel, de beképzeltnek, vagy akaratosnak sem szabad lenni, az már túlzás...Ebben a szakmában egyébként sok minden a szerencsén múlik, jó helyen kell lenni jó időben.De ezért igazából senki nem tehet túl sok mindent.Azoknak, akik kacérkodnak a modellkedés gondolatával,( és meg is vannak az adottságaik hozzá!) azoknak azt tanácsolom, hogy próbálják meg, akik pedig már elkezdték sok sikert kívánok!

Ezúton is köszönöm Eszternek az interjút, remélem, nektek is tetszett!
Bye-bye!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése