2010. szeptember 23., csütörtök

2010/2011-es csizmadivat

A tél beköszöntével fontos kérdés a megfelelő csizma beszerzése (amire a Glamour-napokon is sort keríthetünk=). A bőség zavara fogad minket a boltokban: sokféle anyag, szín, szabás. Melyik hát a megfelelő? Ebben próbálok segíteni.

A kifutók újítása csizmatéren a kötött vagy szőrmés felsőrész, ez főleg a D&G-nél látható. Előnyük, hogy céljukra tökéletesek: szuperül melegítenek és feldobják a megjelenést. A hátránya, hogy a plusz kötött vagy szőr réteg vastagítja a lábszárat, és "holdjáró" beütése is lehet.
A bokacsizma egy különleges verziójával, a csatos, fűzős cipő-szerű lábbelivel találkozhatunk a Christian Diornál és a DKNY-nál. Bokáig érő szabásuk miatt mindenkinek jól áll, magas sarokkal pedig karcsúsít is.
A szezon abszolút kedvence a combcsizma. Jil Stuart és Christian Dior egyaránt alkalmazta. A csizmát központi elemnek állítva egyszerűbb szabású koktélruhákkal párosították. Előbbinél fényes fekete lakk, utóbbinál bézs velúrbőr darabot láthatunk.
Az utcán is nagy kedvenc lesz a combcsizma, ám vigyázni kell vele. A hozzá felvett ruhadarabok nappalra és éjszakára egyaránt legyenek visszafogottak, mert az önmagában is feltűnő darab könnyen közönségesnek hathat. Betűrt nadrágszárral viseld. A legjobb az univerzális, nem túl fényes fekete bőr anyag, mint a Deichmann 5th Avenue kollekcióban.
Örök divat a térdig vagy valamivel alá érő csizma. Ez idén extra divatos szürke színben lesz, magas sarokkal. A szürke abban tér el a feketétől, hogy inkább fiatalos hatásúvá teszi a szettet ez a mindennel kombinálható szín. A szintén Deichmannos, Graceland velúrbőr csizma minden igényt kielégít!
A csatok, szegecsek, pántok, a glamrock stílus jellemzői is megjelennek idén a csizmákon. A bokacsizmák kedvelt elemei lesznek a csatok, ami az alább kettő lábbelin is látható. A szegecseltre pedig jó példa az utolsó darab, amit egy körszegecses öv ölel körül. Mindhárom Graceland-es.Remélem, segítettem csizmát választani. És hogy nem lett nagyon Deichmann-reklám hatása a dolognak!
Bye-bye!

2 megjegyzés:

  1. Nem, de a Deichmann helyében én küldenék Neked egy idén divatos csizmát. Merthogy én egészen biztosan oda megyek szétnézni ilyen ízelítő után. Üdv: B.Ilcsi

    VálaszTörlés
  2. Imádom az ilyen cipőőőket legjobban a 3. a 4. és az 5. jön be *.*

    VálaszTörlés