2010. augusztus 13., péntek

Őszi-téli divat a kifutóról

Ugyan még tart a nyár (valaki talán a tengerpartról olvassa ezt a bejegyzést), de a kifutókon és az üzletekben már megjelentek az őszi-téli divat darabjai. Ezt fogom nektek most bemutatni részletesen.

Idén a szürke lesz a fekete. Ezt a színt nappal és éjjel is bátran lehet viselni, sokféle árnyalata van, és szinte minden anyagon, ruhán megjelenik. Kiegészítő színei a vörös és a narancs lesznek mind a sminkben, mind az öltözködésben. A bal oldali ruha Marc Jacobs, a jobb oldali Nina Ricci.A minták is nagy szerepet kapnak. Az állatmintás ruhák, kiegészítők divatban maradnak, hiszen nagyon közkedveltek, akárcsak a kockás és a virágos minta. Az új minta azonban grafikus, határozott kontúrú, kissé geometrikus. Ezt tilos keverni a virágmintával. Balról jobbra: Moschino, Carolina Herrera, Marc by Marc Jacobs, Anna Sui.
Négy anyag lesz jellemző ebben a szezonban, a tweed, a kötött anyag, a bőr és a csipke. A tweed a kabátokon, kosztümökön kívül alapanyaga lesz overalloknak, fodros szoknyáknak is. Kötött cuccokból is fel lehet öltözni tetőtől talpig: kötött kabát, ruha, sőt a csizma is divatos lesz! A legtöbb bőrt kabátok, dzsekik, csizmák és táskák készítésére használják a legtöbbet, de megjelenik majd a szoknya is bőrből. Újra előkerül az irhadzseki is. A kötött szett Chanel, a baloldali Burberry, a jobb oldali Salvatore Ferragamo.

Természetesen a nőies szoknyák, ruhák is divatosak lesznek. Hódít az '50-es évek stílusa, a csípőig szűk, onnan bővülő, lábszárközépig érő fazon, övvel viselve. Kell is, hiszen hosszítja a lábat. Ez a vonal főleg a Louis Vuittonnál figyelhető meg.

Emellett az abszolút nőies stílus mellett nagy teret kap a férfias vonal is. Fiús szabású ingek, zakók, nadrágok, kabátok, kosztümök. Kiegészítőnek pompásan passzol az irattáska, a fűzős cipők lapos és magas sarkú változata, és a kalap. Hordd konttyal, és rögtön tiszteletet parancsoló lesz a megjelenésed! A bal oldali ruha Salvatore Ferragamo, a jobb oldali pedig Dior.


Érdekes színfolt lesz idén a glamrock stílus, amit személy szerint imádok. Bőr, csillogó felületek, lakk, szegecsek, és fekete minden mennyiségben. A szegecsek megjelennek a cipőkön, táskákon, bőrdzsekiken, arany vagy ezüst színben. A latex vagy bőrhatású leggings is beilleszthető az irányzatba. Az alapdarab talán a bőrdzseki és a platformos fekete magassarkú, ha lehet, szegecsekkel. Frankie Morello nagyon jó, glamrock stílusú szetteket készített erre az idényre.A kiegészítőkről. cipőkről, illetve táskákról nem beszéltem, ahogy az alapdarabokról sem. Úgy döntöttem, több részletben fogom bemutatni az elkövetkezendő szezon részleteit. Nemsokára találkozunk, sok-sok szép cipővel és táskával!=)
Bye-bye!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése