2010. augusztus 18., szerda

Őszi-téli alapdarabok

Ma következik a sorozat utolsó része. Megmutattam az aktuális trendekből nagyon sokat, írtam, mi lesz divatos ebben az idényben. Sokakban felmerülhet a kérdés: igen ám, de ebből a sok mindenből mi az, amit mindenképp be kell szerezni? Nos, erről is csináltam egy kis összeállítást, képekkel és üzletekkel!

Őszre-télre, de leginkább késő őszre nagyon fontos az átmeneti kabát, ezért ezzel kezdem. Idén reneszánszát éli a jó minőségű bőr, a bőr motorosdzseki. Egy ilyet mindenképp szerezzünk be. Tovább fokozhatjuk a hatást, ha miniszoknyával vagy ruhával viseljük. Alább egy szegecses Pinko dzseki látható.
A második helyre a nagyon praktikus kötött holmik kerültek. Ez nincs megkötve, mi legyen a kötött. Választhatunk ruhát, amit aztán vastag harisnyával vagy leggingsel és csizmával viselhetünk. A pulóver mindig jó, most igazán divatos a hosszított. De a legújabb trendek szerint már szoknya, nadrág, sőt, csizma is lehet kötött. Én egy fekete-fehér csíkos New Yorker pulcsit választottam.


Az állatmintás holmik eddig is közkedveltek voltak, ezért marad divatban, főleg a kígyóminta, de a párduc-vagy a leopárdmintában sem lesz hiány. Fontos tudnivaló, hogy ha állatmintás darabot viselünk, a többi ruha legyen sötét egyszínű. Ezenkívül lényeges, hogy ne keltsünk olcsó hatást. Épp ezért a bizonyos "valami állatmintás" legyen egy egyszerű vonalú pulóvel vagy egy tunikaszerű felső! Én utóbbira szavaztam a New Yorker kollekciójából.
A minták itt nem érnek véget! Az állatmintákon kívül sokan szeretik a kockás mintát is. Az is marad! Kockás igazából bármi lehet, pulóver, felső, nadrág, akármi. De két vagy több kockás holmit ne kombináljunk. Személy szerint imádom a kockás ingeket, így egy ilyet mutatok. Ez egy Esprit-es darab.
A kötöttön kívül a másik "nagy visszatérő" a csipke. Persze csak finoman és mértékkel utcára! Buliba viszont akár a csipkefelsők, leggingsek is előkerülhetnek. Utcára valami szolidabb, a csipkét csak kiegészítő anyagként használó darabot válasszunk, például ezt a szép Promod szoknyát!

Ruha-témakörben ez lesz az utolsó, egy szabásforma. A helyes kis fodrok most is uralni fogják a palettát, a legjobban szerintem pasztellszínekkel mutat. Arra azért figyeljünk, hogy a fodrok optikailag kövérítenek! De ez a laposabb Mango szoknya szinte mindenkinek jól áll.

A cipők között is tarol az '50-es évek stílusa. Egy elegáns, fűzős cipő, mint például ez az Alberto Zago darab, hipernőiessé tesz még egy egyszerű, farmeros összeállítást is. Alapdarab!
Táskák tekintetében valószínűleg mindenki megtalálja a neki tetsző darabot, ugyanis mindenféle táska divatos lesz. A legtrendibbek azonban egy nagyobb fajtával lehetünk, amibe minden belefér: pénztárcától és sminktáskától kezdve határidőnaplón és pluszpulcsin át egészen az apróbb, drogériában vásárolt termékekig. Egy bőrtáska ráadásul hosszú ideig kiszolgálhat. A színe teljesen mindegy, így most nem is ajánlok konkrét terméket.
És végül, következzen egy apró, ám igen fontos kiegészítő. A nagy, csillogó nyaklánc. Ez még a legegyszerűbb felsőt is feldobja. Mivel elég domináns darab, a többi ékszerünk vagy legyen nagyon pici, vagy egyáltalán ne társítsuk több ékszerrel. De ez a bájos Mango darab nem is kíván mást!Remélem, most már mindenki tudja, mit kell beszerezni a legközelebbi bevásárlókörútján! Ha valami nagyon megtetszett, nyomás, nem véletlenül olyan szemet gyönyörködtetőek ezek az apróságok!
Bye-bye!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése