2010. május 19., szerda

a stílusról és a divatról

Mi is a stílus? Erre sokan próbálták megtalálni a választ. Az sem mindegy, milyen stílusról van szó. Van beszédstílus, viselkedési stílus, és persze öltözködési stílus. A blogomban persze utóbbiról van szó! =)
Tehát, röviden: a stílussal kifejezheted a hangulatodat, a világnézetedet, az érzelmeidet, és még sok mindent. Ahogy egy francia gondolkodó mondta: "A stílus maga az ember." Ez azt jelenti, hogy a stílusoddal szinte önmagadat jellemzed.

Az öltözködési stíluson belül is van sokféle, ezek alapján dolgoznak a divattervezők. Van elegáns, sportos, kihívó, alkalmi, hétköznapi, szolid stílus. Ha bemész egy ruhaüzletbe, ezek közül sokkal fogsz találkozni. Az sem mindegy, hogy az adott ruhadarabot hol, mikor, mivel viseled. Ezekből alakul ki a legfőbb, az egyéni stílus.

Ha mindenki a legújabb divat szerint öltözködne, egyenesen a kifutóról, azt látnád, hogy egyenruhába öltözött a város legforgalmasabb utcája, a suli, a munkahely, a mozi, az étterem és a többi. A divatot persze sokan követik, de úgy, hogy a saját ízlésüket, stílusukat is beleviszik. Azok a ruhák, amiket a kifutón látunk, megadják az adott szezon alapját. Ezeket aztán kombinálhatjuk, régebbi darabokkal vegyíthetjük, így új, egyéni szetteket alkothatunk. Természetesen az sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy az adott ruha illik-e hozzánk

A divat mindig változik, és van, hogy 5-10-20 éves ciklusokban visszatér. Most például tombol a 80-as évek-láz. Csőnadrág, leggings, platformcipő, csillogó dolgok, retro stílusú napszemüveg. Ilyenkor lehet elővenni a padlásról a még ép, hordható ruhákat, cipőket. Igazi kincsestár! Bár az is igaz, hogy sokszor kicsit változtatnak a tervezők a darabokon, modernizálják őket.
Vannak örök darabok is, melyek soha nem mennek ki a divatból. A farmernadrág fazontól függetlenül, a kis fekete ruha, a szövetkabát, a jó minőségű bőr félcipő, a dísztelen fekete magas sarkú, a fekete táska. Ékszerek közül az arannyal és az ezüsttel sosem lehet mellényúlni.

A stílus szerencsére olyan valami, amit lehet alakítani, csiszolni, jobbá tenni. Ezt megteheted, ha folyamatosan figyeled az interneten az ilyen témájú híreket, divatblogot olvasol, és forgatod a divat-és életmódmagazinokat. Itt emelném ki az én legnagyobb kedvencemet, a Cosmopolitant. Lassan fél éve olvasom rendszeresen, és bámulatos, milyen hasznos számomra! A másik kedvelt újságom a Glamour, melyben főként ruhák vannak, ezt ezért szeretem. A bemutatott szetteket a saját ruháimból is elő tudom állítani.

A következő alkalommal bemutatom a saját stílusomat, kedvenc ruháimat és kiegészítőimet. Megmutatom a legjobb szetteket, amiket a ruháimból elő lehet állítani, a legjobb barátnőm segítségével.
Goodbye!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése