2016. február 23., kedd

DETAILS - Minimalista ékszerek


Az aprócska, kis semmi fülbevalók, nyakláncok, gyűrűk hordoznak egyfajta bájt, könnyedséget, finom nőiességet, olyan egyszerű eleganciát, amit mostanában kedvelek. A minimalizmus egyre jobban jellemző a stílusomra mind a ruháimat, mind a sminkemet, mind az ékszereimet illetően. Nemrég vettem észre, hogy egyre kevesebb feltűnő ékszert hordok, inkább a kicsi, alig észrevehető darabokat részesítem előnyben, illetve már nem variálom őket annyira, mindig a megszokott kedvenceket veszem elő. Ebből kifolyólag nem is igazán vásárolok ékszert, de pár hete az I Am leárazásán kivételt tettem.
Öt vékony gyűrű, amiket rétegezve a legjobb viselni, és egy különleges fülbevaló. Annyira szépek, alig tudok  betelni velük! Ritkán esek szerelembe ékszerrel, de most megtörtént. Beszéljenek inkább a képek!
2016. február 15., hétfő

A tökéletes szárazsampon

A hajápolási rutinom meglehetősen redukált, olyannyira, hogy jó ideje a szárazsampon sem kapott benne helyet, pedig tudom, milyen jól tud jönni... Valahogy sosem éreztem szükségét, meg az, amit általában használtam (Balea, ha jól tudom, már nem lehet kapni) hosszú távon mégsem volt olyan meggyőző. Nem nagyon szerettem az illatát, a nap folyamán ugyanúgy lelapult a hajam, és sokszor bent maradtak a kis fehér szemcsék a hajamban. Tehát éldegéltem szárazsampon nélkül jó darabig, egészen az új félév első napjáig, amikor is egy barátnőm mondta, hogy menjünk el este bulizni, én meg mondtam, hogy rendben.
Aznap sokáig volt órám, nem volt kedvem hajat mosni, így gyorsan beszaladtam a Rossmannba szárazsampont venni, és gondoltam, ha már annyian áradoznak róla, teszek egy próbát a Batiste-tal. A többi már történelem.

Sokféle típust forgalmaz a márka, a Brunette például szuper sötét hajúaknak (a por barna, így nem tűnik korpásnak a fejed használat után), de van extra illatosított is. Én az XXL Volume-ot választottam, ami a felesleges zsír felszívása mellett extra tartást is ígér. A használata egyszerű: 30 cm-ről kell a hajra fújni a felrázott flakon tartalmát, majd az anyagot belemasszírozni a hajtövekbe. Azonnal hat, a fehér por rögtön felszívódik és rugalmas, száraz, jó tartású hajszálakat eredményez. Kipróbálás előtt még úgy terveztem, szárazsamponozás után is felkötötm, vagy legalábbis eltűzöm a hajam, de olyan szép, több mint vállalható lett a frizurám, hogy simán kibontott hajjal indultam el, és bírta is egész este.


Nagyjából két hete van a birtokomban ez a szárazsampon, de már úgy gondolom, hogy kihagyhatatlan vétel, és ha elfogy, újra fogom vásárolni, de nem kizárt, hogy valamelyik másik Batiste terméket fogom kipróbálni. A hype abszolút jogos, mindenkinek jó szívvel ajánlom. A Rossmannban találjátok meg, a pontos árra már nem emlékszem, de valamivel többe került, mint 1000 Ft.