2016. január 20., szerda

Megújult arcápolási rutinom

Még december közepén váltottam le a mindennapi arcápoló termékeim jó részét, teljesen más típusú termékek felé fordulva. Az ok nem más, mint hogy a bőröm nagyon vízhiányossá vált és hámlott, annak ellenére, hogy a felülete zsíros maradt és előfordultak mitesszerek, pattanások is. Ezeket betudtam a stresszes időszaknak, de szárazsággal mindenképp kezdeni akartam valamit, így az erősebben hidratáló termékekben láttam a megoldást. A teafás szappannak és a könnyed gélkrémnek mennie kellett, helyette jött az arclemosó tej és a gazdag hidratálókrém.


Vásárlás előtt nem néztem utána a termékeknek alaposabban, őszintén szólva azért választottam az Yves Rocher kínálatából, mert pont nem sokkal vásárlás előtt váltottam ki törzsvásárlói kártyát, ami mellé többek között termékkatalógust is kaptam, amit átnéztem, és a Hydra Végétal termékcsalád tűnt a legjobb megoldásnak a problémámra. Normál-kombinált bőrre való termékeket kínál, amelyeknek legfőbb tulajdonsága az intenzív hidratálás. Egyelőre csak arclemosót és krémet vettem, de mivel szükségem van arcradírra is, gondolkozom annak a beszerzésén is.

2016. január 8., péntek

Miket kaptam karácsonyra?

2016 első blogbejegyzése még az előző évre nyúlik vissza: habár az idei karácsony számomra inkább a végre otthon, pihenés, semmi tanulás jellegében telt és ez is volt a legfontosabb, kaptam néhány olyan dolgot, amit szívesen megmutatnék nektek. =) Az ünnepeket megelőző egy hónap folyamatos tanulással telt, már nem is számoltam, hány ZH-t írtam a szorgalmi időszak utolsó hetében, a szemináriumokra való tanulás mellett a vizsgáimra is készülnöm kellett, a vizsgaidőszak nekem igazából könnyebb is, mint a szemeszter többi része. Mindenesetre nagyon vártam, hogy végre hazajöhessek, és amolyan igazi Tumblr-Buzzfeed-klisé módra tölthessem a karácsonyt. Sikerült: volt sok kaja, társasozás, barátnős karácsonyozás (több is), Star Wars és Trónok harca - maraton (avagy családi fandommegosztás), és persze semmi sulival kapcsolatos dolog.


Idén karácsonyra végre volt ötletem, mit kérjek: általában nem tudok erre a kérdésre mit mondani, most viszont több ötletem is volt, az egyik a hátizsák. Sosem voltam hátizsákos típus, iskolába bőr oldaltáskával járok, utazni vállraakasztós utazótáskával szoktam, más egyéb programokra pedig, ha csak tehetem, egy mini válltáskánál többet nem viszek. Viszont elkezdtem a könyvtárba járni tanulni, ami azt is jelentette, hogy magammal kellett vinnem a laptopomat is. Lévén elég régi darab, nagyon nehéz, vállon cipelve, önmagában nehéz bőr táskában még inkább. Eszembe jutott, hogy hátizsákban mennyivel kényelmesebb lenne. Amint erre rájöttem, rögtön további helyzetekkel találkoztam, amikor a hátizsák veri a válltáskát: egy-két éjszakás kiruccanások, rendes sulis napok... Így hátizsákot kértem a szüleimtől. Nem volt meglepetés, mert én választottam ki a Poster Urban Outfit webshopból, ők pedig megrendelték. SI-AM márkájú, masszív vászonból készült, jól pakolható, már használtam is párszor, és I-MÁ-DOM.