2015. augusztus 30., vasárnap

Egy hete Szegeden

Múlt szombat óta Szegedre helyeztem székhelyemet, tehát már egy hete itt vagyok, úgy gondoltam, időszerű egy gyors élménybeszámoló, amíg még nem kezdődik el az egyetem és van időm összeszedetten írni. Egyelőre úgy gondolom, jól döntöttem, hogy Szegedet választottam továbbtanulás céljából, a többi majd menet közben kiderül. =)A költözés viszonylag zökkenőmentesen zajlott, egész hamar berendezkedtem a szobában, amit egy másik lánnyal osztok meg. A hétvégén beköltözött a harmadik lakótárs, vele is nagyon jól kijövök. =) Igen, ezt szerintem már említettem, hogy albérletben lakom, nagyon közel mindenhez (suli épületei, szórakozóhelyek, kajáldák, bevásárlóközpont), tényleg gyalog el tudok érni mindent, ami nekem fontos. Hat évig bejárós voltam, szuper új élmény a város közepén lakni, és nem cserélném el semmire. =) Érdekes félig-meddig saját háztartást vezetni, bevásárolni, ilyesmi. Én magamnak főzök igazából minden nap, ezt suli közben sem tervezem megváltoztatni, mert a friss ételt szeretem a legjobban, élvezem is az elkészítést, és azért olcsóbban lehet kijönni, mintha minden nap ennék valahol a városban. A legnagyobb kihívás az önálló mosás volt =D, de ez is sikerült, nem lettek rózsaszínek a fehér cuccaim és egyebek, szóval ez is menni fog szerintem.

Az elmúlt hetet a város felfedezésével töltöttem, mert ugyan jártam már itt párszor, de mégis más itt lakni. Bejártam a környéket, sokat sétáltam, voltam kétszer múzeumban - először a nagyon cuki és megkapó Kis herceg kiállítást néztem meg a Móra Ferenc Múzeumban, ez interaktív kiállítás volt, másodszor pedig a Reök Palotában látogattam meg a Mel Ramos kiállítást, ami ugyancsak érdekes volt. A modern művészet sok ága közel áll hozzám, szeretem a pop-artot, nagyon tetszett ez a kiállítás is, ha még ősz elején Szegeden jártok, érdemes megnézni.
Menthetetlen kávémániásként a kávézókat is teszteltem, jártam a Vitrinben (lattét ittam és finom volt), a Coffeshop Company-ban (kipróbáltam a chai lattét, isteni finom), valamint a Latin negyedben, ahol kimérve is lehet kapni ezerféle egzotikus teát és kávét (chilis-csokis cappucinót ittam, nagyon finom volt).
Megnéztem azt is, merrefelé lesznek óráim, de szerencsére eléggé egy kupacon vannak a különböző helyszínek, nem kell keresztül-kasul rohangálnom a városban.

Szerda délelőtt beiratkoztunk, délután pedig szakos tájékoztatók voltak, nekünk extrahosszú volt, de nagyon szimpatikus volt a hölgy, aki tartotta, meg a két olasz lektor, akik még bent voltak, illetve meg is kaptuk készen az órarendünket. Így itthon fel tudtam venni azokat a tárgyakat, amiket addig nem. =) Nagyon kicsi csoport leszünk, sok óránk lesz szerintem, remélem, sikeresen tudom teljesíteni a kihívásokat, amiket ez a félév tartogat magában.
Tájékoztatók után beültünk kicsit iszogatni, utána meg a városban sétáltunk-beszélgettünk két oroszos lánnyal egészen estig, nagyon király volt. =) A tegnap estét egy magyar szakos lánnyal és a társaságával töltöttem, ma este pedig lakásavatóra megyek. =) Pörög az élet rendesen, és ez csak a kezdet, mert hétvégén összegyetemi gólyatábor (olyan, mint egy mini fesztivál, a csütörtöki Wellhello - Halott Pénz - Irie Maffia kombó például több, mint királyul hangzik), novemberben lesz gólyabál, és még ki tudja... Ugyan a mai évnyitón kimondták, hogy "az egyetem nem szórakoztatóipari intézmény", de tény, hogy ez is hozzátartozik az egyetemi élethez.=)

Összességében teljesen pozitívan állok hozzá az évhez, izgatottan várom az első órákat, és remélem, sikerül úgy kiviteleznem a hétköznapokat, hogy mindenre legyen időm, amire szeretném. Ha szeretnétek, év közben is lesznek ilyen élménybeszámoló-jellegű posztok, szívesen írok a történésekről, tapasztalatokról és benyomásokról. =)

2015. augusztus 20., csütörtök

Júliusi-augusztusi kedvencek

Szépségápolás és divat szempontjából meglehetősen egyhangúan telt a nyaram: az esetek nagy részében egyáltalán nem sminkeltem, vagy ha mégis, a BB krém-szemöldök-szempillaspirál-ajakbalzsam kombinációra tettem le a voksomat, ennél többet nem tudtam elviselni a hőségben, és ugyancsak a melegre való tekintettel a saru-magas derekú farmersort-top tetszőleges színváltozatait variáltam, ha épp mentem valahova. A Soundra és néhány esti programra csíptem csak ki magam, Görögországban viszont egy-két este kivételével egyáltalán nem sminkeltem. Mindezek ellenére akadt pár olyan termék, nagy részük nem dekorkozmetikum, amiről szívesen megemlékeznék pár sorban, és egy részüket ősszel is lelkesen fogom használni.


Kezdjük is az Elseve Selymes Olajjal, amiből három típus létezik, nekem a károsodott hajra való van meg. A különféle környezeti hatások (pl. erős UV sugárzás és sós víz) nagy mértékben roncsolták a hajamat, ez az olaj viszont valamelyest azonnal javított a helyzeten. Finom az illata, nem túl sűrű, így könnyen eloszlik, viszont nem is kell belőle sok. Fényessé és selymes tapintásúvá teszi a hajat, ugyanakkor nem nehezíti el. Száraz és nedves hajon is használtam már, mindkét módszerrel működött, csak ajánlani tudom!

2015. augusztus 14., péntek

Back to life

Hahó, itt vagytok még? =) Remélem, az egy hónapos szünet ellenére azért még olvastok páran. =D Abszolút nem terveztem be ilyen hosszú nyári szünetet a blogra, de annyi minden összejött júliusban, hogy semmi kedvem, erőm, időm nem volt írni, így végül úgy gondoltam, csak akkor vágok újra bele, mikor végre megint lesz miről.

Biztosan feltűnt a social media jelenlétem erőteljes hiánya, ennek többek között az az oka, hogy az amúgy zseniális és nagyon szuper Balaton Sound-os élményeimet beárnyékolja, hogy az utolsó előtti éjjel a tömeg közepén, az oldalamon lévő, lezárt táskámból kilopták a telefonomat, a bankkártyámat és vele együtt a személyimet. Szerencsére hamar észrevettem és le tudtam mindent tiltatni idejében, a személyimért végül el tudtunk menni a rákövetkező héten (egy világvégétől 10 kilométerre fekvő, határmenti rendőrőrsre), másnap rendőrségi feljelentés és miegymás, egy nappal előbb hazajövetel, a rákövetkező hét pedig nagyon rossz volt (DE találtam sok új fanfictiont és írni is újra volt kedvem =D), egyáltalán nem volt kedvem a bloggal foglalkozni. A következő hétfőn pedig már indultunk Görögországba, ami nagyon-nagyon-nagyon jó volt, az egyik kedvenc emlékem az osztállyal és igazán méltó lezárása a hat évnek - közös halvacsora étteremben, hajókázni, Athénba embertelenül nevetséges időpontban indulni, sziklákon iszogatni, egész nap strandon hesszelni, reggel nyolckor hazajönni a buliból, csak hogy a legfontosabbakat említsem. =)

Görögországban kaptuk meg a felvételi értesítéseket, jó élmény volt együtt várni a bizonyos SMS-re. =) Legnagyobb részéünket felvették oda, ahova menni szerettünk volna, szóval Görögország után sem állt meg az élet, elkezdődött a gólyatáborra való jelentkezés, albérletkeresés, és minden egyéb tevékenység, ami a költözéshez és az új fejezet kezdetéhez kapcsolódik. Rengeteg új holmit szereztünk be (főleg háztartási jellegűeket), a sulis cuccok még váratnak magukra, illetve néhány új ruhadarab is becsúszott természetesen. =D Az albérletem is megvan már, egy nagyon aranyos lánnyal fogok osztozni a szobán, augusztus utolsó hetében már Szegeden is fogok lakni. Igen, Szeged maradt, romanisztika-olasz maradt, és még mindig kicsit félve, de nagyon várom az új tanévet. A tantárgyaim között van jópár nagyon érdekes, pl. üzleti és vállalati nyelv, fordítási gyakorlat, de az olasz töri is érdekel. Az önálló élet is sok kihívást tartogat, de remélem, sikerrel fogom venni az akadályokat.

A gólyatábor múlt péntektől most keddig tartott, és az egyik kedvenc élményeim közé sorolom ezen a nyáron - bár hozzátenném, nehéz kiemelni egyet közülük. Egyedül, ismerős nélkül elmenni valahová nem szokatlan dolog tőlem - két éve is így voltam Milánóban -, de ez mégis más volt. Összességében azt mondom, a gólyatábort nem érdemes kihagyni, főleg, ha olyan helyzetben vagytok, mint én, vagyis senkit nem ismertek a karról. Szuper programokban és bulikban volt részem, mindenki - a gólyák és a felsőbb évesek is - nagyon kedvesek, értelmesek, segítőkészek, abszolút ésszerű keretek között zajlott az esemény. A tájékoztatók nagyon hasznosak voltak, főleg az ETR-ről szóló előadás volt igazi áldás. Egyedüli negatívumként az fullasztó meleget tudom megelmíteni, bár ez nem a szervezőkön múlott, illetve én nagyon nem szeretek kempingezni-sátrazni, ez pedig sátras buli volt. Ez igazából csak az én bajom, de túléltem, és igazán feelingesre sikeredett. Annak ellenére, hogy alapvetően introvertáltnak vallom magam, nagyon hamar sikerült összekattannom a többiekkel - végülis a nagyjából közös érdeklődési kör megvan, innentől pedig szabadon lehet építkezni. Imádtam a gólyatábort, csak biztatni tudlak titeket, hogy menjetek Ti is!

Fentebb említettem, hogy az utóbbi egy hónapban írtam azért, ha nem is a blogra. Már egy ideje, csupán a saját fejlődésem és szórakoztatásom miatt nekikezdtem angolul egy újabb fanfictionnnek, ezúttal modern környezetben. Júliusban leveleztem egy szimpatikus lánnyal fanfiction.net-ről, hogy ha van kedve, olvassa el és véleményezze az első néhány fejezetet, mert igazából kíváncsi lettem volna más véleményére is. Nagyon tetszett neki, biztatott, hogy drop the shyness és tegyem ki én is az oldalra, úgyhogy meg is tettem. =) ITT tudtok beleolvasni. =)

Gondolkoztam a blog sorsán is, és arra jutottam, hogy a sok változás ellenére folytatom - több, mint öt éve már ez a blog a kikapcsolódásom egyik fő helyszíne, módja, nem adnám fel a befektetett munkát. A picit talán kényszeres szünet jót tett, ismét vannak terveim, miről írjak, illetve ha Nektek van bármilyen javaslatotok, nyugodtan írjátok meg! Remélem, ezután is fogtok olvasni, én itt leszek!