2015. március 30., hétfő

The Bookworm TAG

Pont egy hete Roninál találtam ezt a szuper kérdéssort, azonnal megtetszett, és rögtön arra gondoltam, hogy nekem is ki kell töltenem. Imádok olvasni, valamilyen könyv mindig terítéken van, nagyon el tudok merülni az épp olvasott regény világában. Remélem, tudok Nektek újat mondani a taggel. =)


Emlékszel, hogyan szeretted meg az olvasást?
A korosztályom lehető legbanálisabb válaszát adom a kérdésre, a Harry Potterrel. Viszonylag korán megtanultam olvasni, és ugyancsak korán akadt a kezembe a könyv, 6 éves voltam, óvoda nagycsoportos, mikor az első három kötetet elolvastam. =D Imádtam 6 évesen, imádtam 12 évesen és imádom 18 évesen is.

Általában hol olvasol?
Mióta megvan a Kindle-m, gyakorlatilag bárhol, napközben, utazás közben, otthon, evés vagy kávézás/teázás közben. Itthon a hagyományos könyveket szoktam, a Kindle-t inkább házon kívül használom, de például az Én vagyok Malalát cipeltem magammal mindennap.

Egyszerre szigorúan csak egy könyvet olvasol, vagy jöhet több is egyidejűleg?
Könyve válogatja, de nekem sosem okozott problémát párhuzamosan olvasni könyveket. Például kötelezők mellé kifejezetten szeretek valami kis limonádét olvasni, és most is több könyv van folyamatban.

Melyik a kedvenc műfajod?
Nagyon sok mindent szeretek, leginkább talán a romantikus-lányos regényeket és a fantasyt szeretem, de jöhet krimi is minden mennyiségben. Klasszikusokat is szívesen olvasok, de érdekes, hogy az angol szépirodalmat nagyon nem szeretem, az oroszt annál inkább. Az Anyegin volt a kedvenc kötelező olvasmányom, A Mester és Margarita pedig zseniális, csak ajánlani tudom.

Van olyan műfaj, amit a világért sem olvasnál?
A mindenféle összeesküvés-elméletekről szóló agymenések teljes mértékben hidegen hagynak.

Van kedvenc könyved?
Hogyne! Az Elfújta a szél az abszolút kedvencem, csodálatos, imádom. J. K. Rowling első felnőtteknek írt regénye, az Átmeneti üresedés is szuper szerintem, gyökeresen különbözik a Harry Pottertől, de én nagyon szeretem. És nem tudok dönteni a Királyok csatája és a Kardok vihara között, nem tudom, melyiket szeretem jobban, szóval legyen itt mindkettő! =D

Melyik a leghosszabb könyv, amit valaha olvastál?
Ebben nem vagyok biztos, mert az egyiket nem szép formátumban olvastam, szóval vagy a Kardok vihara, vagy a Sárkányok tánca, de közel azonos hosszúságúak, ha jól emlékszem. Fun fact, a Kardok vihara mindössze tíz napba tellett, nem bírtam abbahagyni az olvasást.

Milyen könyvet vettél utoljára?
John Greentől a Paper Towns-t tettem fel a Kindle-re, előtte az Anna Kareninát, azelőtt pedig ha jól emlékszem, karácsonyra kaptam néhány könyvet.

A könyvtári vagy saját könyveket szereted jobban?
Könyvtári könyvet szerintem általános iskola óta nem olvastam, jobb szeretem megvenni/letölteni a könyveket. De jövőre az egyetem miatt biztosan gyakoribb könyvtárlátogató leszek.

Jelenleg mit olvasol?
Egyszerre több könyvet, legintenzívebben a Paper Towns-t, ami igazából a filmtrailer alapján tetszett meg, úgyhogy gyorsan letöltöttem és már csak kb. 50 oldal van hátra. Meglepően egyszerű a nyelvezete, szerencsére tudom folyékonyan olvasni. Az Anna Karenina most kicsit pihenőpályán van, de igyekszem haladni vele, az az igazság, hogy bizonyos részek annyira lassúak és unalmasak, hogy elmegy tőle a kedvem, és hébe-hóba olvasgatom a Quimby történetét összefoglaló könyvet.

Hol veszed a könyveidet?
Sokszor töltök le internetről, a kötelezőket is a MEK honlapjáról szedem le, mert egyszerűbb, mint itthon megkeresni őket. Alexandrába sokat járunk, antikvár oldalakról és a Bookline-ról pedig rendelni szoktunk.

Előrendeltél már valaha könyvet?
Hirtelen nem ugrik be, de tuti előfordult már.

Hány könyvet veszel havonta?
Ez nagyon változó, de általában összevárunk családilag egy hosszabb listát bizonyos időközönként és megrendeljük őket egyben a Bookline-ról.

Mit gondolsz az antikvár könyvekről?
Ugyanolyan szívesen olvasom őket, mint az újonnan vásároltakat.

Egymás mellett tartod a már elolvasott és a még olvasásra váró könyveket?
Ilyen szempontból teljesen random módon sorakoznak a könyvek a polcomon, általában oda rakom az új könyvet, ahol épp van szabad hely.

Az összes könyvedet el akarod olvasni, ami a magánkönyvtáradban van?
Ebben nem vagyok biztos, közel 10 ezer könyvünk van itthon, és még mennyi, ami érdekel, de nincs meg... Szóval ezt a kérdést passzolom.

Mit csinálsz azokkal a könyvekkel, amik a polcodon sorakoznak, de tudod, soha az életben nem olvasod el őket még egyszer?
Leginkább a helyükön hagyom őket, vagy ha kell hely a polcon, akkor végigmegyek az összes könyvön, és amiről tudom, hogy belátható időn belül nem nyúlok hozzá, azt felviszem a padláson lévő polcokra.

Adományoztál már könyvet?
Igen, iskolai szervezés keretén belül.

Volt már könyvstopod?
Nem, és szerencsére nem hiszem, hogy a közeljövőben szükség lenne rá. Olyan már előfordult, hogy megláttam egy könyvet, de akkor nem tudtam megvenni, később viszont már igen.

Mit gondolsz, szerinted túl sok könyved van?
Egyáltalán nem, könyvekből sosem elég! Nálam mindig van hely és örömteli fogadtatás új könyvek számára.

2015. március 27., péntek

Wishlist - Tavaszi Glamour - napok

Első körben nem hozott lázba a közelgő kuponos hétvége: persze örültem neki, hogy az elfogyóban lévő kozmetikumaimat (mint hajápolók vagy arclemosó) kedvezménnyel tudom megvásárolni, de a többi dologra nem fektettem túl nagy hangsúlyt. Aztán ahogy gondolkodtam, szép lassan összeállt a még mindig nem túl sok pontból álló lista, amit szeretnék megosztani veletek.

Nemrég átpakoltam a ruhatáramat, és örömmel vettem észre, hogy alig van olyan darab, amire égető szükségem lenne. Persze könnyed topokból, nyári felsőkből sosem elég, de ezeket inkább alkalmankénti turis körök során fogom beszerezni, tavaly is nagyon csinos darabokat sikerült találnom. Egy dolgot mindenképp szeretnék, ez pedig az elegáns, fekete nadrág. Mindenféle alkalomra felvehető, hétköznaptól elkezdve vizsgákon át színházig gyakorlatilag bárhova, alaposan kihasználható és kifinomultabb megjelenést kölcsönöz, mint egy sötét farmer. A régi alkalmi nadrágom ezer éve megvan (de tényleg, ötödikes korom(!!!) óta, csoda, hogy még jó rám =D), és az idő bizony meglátszik rajta, megérett a cserére.


Ezt a három nyári ruhát a H&M-ből választottam, de igazából bármilyen pántos, lebegő szoknyás, mintás ruhát elfogadnék, majd körülnézek alaposan mindenhol. Nyáron a ruhák igazi megmentők tudnak lenni, különösebb erőfeszítés nélkül tesznek csinossá és nőiessé, legyen szó esti borozásról, városnézésről vagy szimpla nyári hétköznapról. Sajnos nagyon kevés nyári ruhám van, és azok is inkább komolyabbak, szeretnék valami bohókásabbat, fesztiválosabbat (bár fesztiválon nagy valószínűséggel farmersort - top - tornacipő kombinációban fogok tombolni).Az utolsó öltözködéssel kapcsolatos tétel a listán egy pár nude magassarkú. A mai napig bánom, hogy anno két éve Milánóban csak a fekete verziót vettem meg a Mangoban a minden szempontól tökéletes, hegyes orrú, magassarkú cipőből és a nude-ot az üzletben hagytam. Ez a darab a Zarából igazából csak illusztráció, hegyes orrnak és valamivel alacsonyabb saroknak örülnék. A nude sok esetben érdekesebb összhatást ad, mint a fekete cipő, ezért szeretnék egy párat a gyűjteményemben tudni.


A sminkeket egy lapra rendezve mutatom. =) A Maybelline Lash Sensational szempillaspirál a megjelenése óta kívánságlistás, de kivártam a féláras kupont. Az előző fehér körömlakkom már nem muzsikál olyan szépen, nyáron viszont imádom a fehér körmöket, szóval mindenképp veszek egyet. A képre a Rival De Loop Young fehére került, de a márka igazából mindegy, ha van tippetek jó fehér lakkra, írjátok meg! A szemhéjalapozómat is pótolnom kell, erre a célre a Catrice és a Rival De Loop Young termékét néztem ki. Még olvasok pár review-t, de egyelőre a Rival De Loop Young áll nyerésre. A Catrice Absolute Rose palettájába beleszerettem, mikor Roni írt róla, úgyhogy most már mindeképp meg kell vennem. =)Amire még szükségem van: arclemosó (zselés, Garnier vagy Nivea), sampon és balzsam (erősen csábít az Elseve Extraordinary Oil, a nyári samponom viszont biztosan a Head&Shoulders 2in1 mentása lesz), illetve nyárra BB krém. Gondolkodom, hogy újraveszem a Garnier kevert bőrre való BB - jét, de szívesen kipróbálnék valami újdonságot. Ha drogériás viszonylatban tudtok szép fedésű, kevert bőrre alkalmas BB krémet, ne tartsátok magatokban. =)

2015. március 25., szerda

Szerdai inspiráció #7

Amikor már fejünket homokba dugós taktika sem működik... Ezen a héten szinte minden nap írtunk valamiből témazárót/ismétlő dolgozatot, a tavaszi szünet előtti napok is hasonlóan fognak telni, a tavaszi szünet pedig mindenki részéről eszeveszett tanulással. Tegnap emlegettük is az egyik francia csoporttársammal, hogy ez az első tavaszi szünet, aminek nem örülünk.=D Mindenesetre azért vannak apróságok, amik segítenek átlendülni hajtós időszakon, kedvenc sorozatok és különböző programok például. Apropó, pénteken megnéztük a legjobb barátnőmmel a Cinderellát, és őszintén szólva mindketten vegyes érzésekkel jöttünk ki a teremből... Szerintem többet is ki lehetett volna hozni az alap meséből, viszont a látványvilág zseniális és gyönyörű, minden apró részlet a helyén van, a jelmezek csodálatosak, a királyi palota pedig úgy néz ki, mint a schönbrunni kastély. Kíváncsi vagyok, legközelebb melyik klasszikust forgatja újra élő szereplőkkel a Disney. =)


Ha már a bevezetőben szó esett róla, íme egy csodaszép Hamupipőke - hangulatú ruha. Részleteiben és egészében is imádom!

2015. március 22., vasárnap

Instagram TAG

Nettitől indult ez a szuper kérdéssor az egyik legnépszerűbb telefonos applikációval kapcsolatban. Nem tagadom, igazi Instagram - függő vagyok, végigcsináltam a #100happydays kihívást, és az Instagram az egyik első app, amit rendszeresen átpörgetek. Csak most volt időm kitölteni a taget, remélem, tetszeni fog! =)

1. Mi az Instagram felhasználóneved?
@instapolka néven találtok meg.

2. Mikor csatlakoztál?
2012. szeptember 13-án, mikor megkaptam az első okostelefonomat. Igazából pont az Instagram miatt is szerettem volna egyet.

3. Melyik volt az első képed, amit feltöltöttél?
Ez a kép az akkor aktuális Glamourról. Elég random, ami azt illeti. =D


4. Milyen gyakran posztolsz képeket?
Változó, van, hogy naponta többször is, előfordul, hogy napokig semmi nem kerül ki. De napontoa többször is nézem, milyen képeket tettek ki, akiket követek.

5. Melyik  a legrosszabb fényképed, amit feltöltöttél?
Már csak a témája miatt is.=D Az egyik utolsó kémiadolgozatra készültem még anno tizedikben, nem is értem miért gondoltam, hogy érdemes megosztani... Ezt.


6. Melyik kép rendelkezik a legtöbb like-kal?
Fej-fej mellett halad a hóesésben készített bordó rúzsos selfie és a macaron-kávé kompozíció. =)7. Milyen típusú felhasználókat követsz?
Nagyon vegyes, barátokat, ismerősöket, bloggereket itthonról és külföldről, youtubereket, ruhamárkákat, hírességeket, néhány fandom felhasználót, és van néhány hashtag, amire rendszeresen rákattintok és végigpörgetem a hozzájuk tartozó képeket.

8. Privát vagy publikus?
Publikus, nekem is az van.

9. Melyikek a kedvenc képeid, amiket posztoltál?
Ebből több is van, általában élményekhez és legfőképpen utazásokhoz köthetőek a kedvenc képeim, pl. a gyönyörű milánói dómról éjszaka készített képem vagy amit a Güell-parkban készítettem Barcelonában, de ide sorolható a nyári strandfesztes vagy a bécsi karácsonyi vásáros kép is. Nagyon szeretem a szalagavatós osztályképet és a karácsonyi szünetben pizsamás kávélikőröset is, illetve kedvenc selfie-t is választottam.10. Mi a legutóbbi frissítésed?
#nomakeup #selfie =D Tegnap délután tettem ki.


11. Milyen típusú képeket posztolsz?
Bármit, amit akkor érdemesnek találok megosztásra. Napi outfit vagy smink, könyv, amit épp olvasok, sorozat, amit épp nézek, sokszor posztolok képet ilyen-olyan ételekről és italokról, élményekről, kisebb vásárlások eredményét is szívesen osztom meg az Instagramon, de gyakran csak pillanatképeket teszek fel. 

2015. március 20., péntek

Outfit - Just Like Me


A Weheartit - táblámon megszámlálhatatlanul sok, a maihoz hasonló jellegű outfitet tűztem ki, és sokszor is viselek ilyesmit a hétköznapokon. A flaneling kiváltja a pulcsit, színesebb, változatosabb lesz tőle az összhatás, a feliratos pólók pedig mindig divatosak maradnak. Nem több erőfeszítés, mint felkapni a farmer-póló-pulcsi hármast, de valahogy sokkal összeszedettebbnek érzem.
Az egyetlen új darab, amit nem láthattatok korábban a blogon, a fekete póló, amit körülbelül egy hónapja vettem a Mangoban. Új kollekciós, lehet, hogy még van! Annyira Tumblr - Weheartit jellegű, azonnal beleszerettem, szerintem nagyon aranyos a felirat, plusz nincs is olyan sok sötét színű felsőm, igazán elfért a ruhatáramban. Oversize kockás inget, farmert és fekete bokacsizmát választottam hozzá, és ilyen fotót ugyan nem csináltunk, de végre elővehettem a bőrdzsekimet is. Suliba teljesen megfelel, egyre többször érzem, hogy ennél nem is kell mindig több.


2015. március 18., szerda

Szerdai inspiráció #6

Nemrég eszembe jutott, milyen rég volt könyves poszt a blogon. Imádom ezeket a típusú bejegyzéseket írni, és általában Ti is szeretni szoktátok őket, úgyhogy szégyellem is magam emiatt rendesen. Sajnos vagy nem, de szokásom párhuzamosan több könyvet olvasni - ami azt eredményezi, hogy lehetetlenül hosszúra nyúlik mindegyiket befejezni. Most már látom a fényt az alagút végén, és ha minden jól megy, hamarosan ismét tudok jelentkezni könyves bejegyzéssel.=) 


Teljes mértékben én vagyok ez a szett, talán a táskát cserélném le nagyobbra, de ha nem iskolai napról van szó, akkor maradhat. Eszembe juttatta, hogy nincs ilyen vékony csíkos felsőm, de amint sikerül találnom olyat, ami jól áll, ki fogom próbálni kockás inggel, mert fotókon nagyon tetszik.


Csodaszép tavasztündér ruha, imádom az arany részleteket és ezt a púderes - lilás nude árnyalatot.


A hátizsák - trend nem az én világom, viszont a fehér blézer rendkívül jól tud jönni nyáron a szokásos fekete helyett. A boyfriend fazon alapból lazább, fehér színben még kevésbé sok hétköznapra, ugyanakkor, ahogy a képen látható, rögtön "összerántja" a rövidnadrág - top összeállítást.


Ez a cipő (nem néztem utána, de szerintem Dolce&Gabbana) már - már a műalkotás kategóriába tartozik, gyönyörűszép!


Lassan-lassan előkerülnek az igazán színes, vidám körömlakkok. Több, hasonló narancsos-korallos lakkom is van, nyáron, lebarnult bőrrel istenien mutat.


Tetszik a csíkos falrészlet, remekül feldobja az amúgy egyszerű szobát. A régies stílusú íróasztal modern székkel való kombinálása merész húzás, de az összhatás működik, és ez a lényeg.


Turbó-reggeli: mogyoróvajas pirítós, alma, zabkása gyümölcsökkel és magvakkal, habos tejeskávé és frissen facsart narancslé. A reggeli a kedvenc étkezésem, ha tehetem hétköznapokon is megadom a módját, hétvégén pedig szinte kivétel nélkül mindig. Ez a menüsor egy picit ráérősebb hétköznap is simán elkészíthető, és a legnehezebb nap is jobban indul vele.


A hétvégi ágyban reggelizés az egyik legjobb dolog a világon. =) Ki ért velem egyet?


Erről a házról eszembe jutott a Devious Maids, júniusban jön az új évad! Várom már, szerintem nagyon vicces sorozat, aki szerette a Született feleségeket, az mindenképp nézzen bele. Két évad jött ki évadonként 13 résszel, egy hétvége alatt bedarálható. =)

A hajrában írt dolgozatok margójára. 


Jeges-gyümölcsös frissítő jégkása/smoothie/koktél (nem derül ki világosan a képből =D), mindenesetre isteni lehet szürcsölgetni a strandon.


Péntek este megyünk a Cinderellát megnézni a legjobb barátnőmmel, már nagyon kíváncsi vagyok, milyen lett a film! A látványvilágra a trailerek alapján nem lehet panasz, de remélem, a sztori és a karakterek is érdekesek lesznek valamennyire. Az élőszereplős, átdolgozott mesék nekem alapvetően bejönnek, illetve a Once Upon a Time - ot is szeretem, úgyhogy bizalmat szavazok a Cinderellának is. =)

2015. március 11., szerda

Szerdai inspiráció #5

Pörög az élet, zajlanak az események, tavasz van!=) Imádom a mentaszínű körmeimet, a hosszú nappalokat, vékony kabátokat, napszemüveget, könnyed zenéket, tavaszillatot, mindent! Tele vagyok energiával, ötletekkel és tervekkel, és azon vagyok, hogy minél emlékezetesebbé tegyem ezt az időszakot. További szép hetet Nektek!


Egy ilyen erkélyen, nagy adag kávéval és jó könyvvel indítani a napot > minden más.


Mind a négy rúzs az én színvilágom, ide velük! 


Álom cipőkollekció! Jut eszembe, idén tavasszal egy pár hegyes orrú, nude csodával szeretném gazdagítani a cipőim sorát.


Már-már művészien elkészített jegeskávék, szerintem nem tévedek nagyot, hogy április-május környékén sok fog belőlük fogyni. 


Arany-barna füstös tusvonallal, örök kedvenc, sokszor szívesebben viselem, mint a fekete-ezüst változatot. Készítek is valami hasonlót a napokban.


Lazy day outfit, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Szeretem az ilyen szettek egyszerűségét, szerintem ezekben is lehet nagyon jól kinézni.


Merőben más outfit, mint az előző, mediterrán nyarak és városi naplementék jutnak eszembe róla. 


Cukiság level tízezer!!! 


Gyönyörű és különleges ez a márványos manikűr, elegáns és kifinomult, szívesen viselném.=)


Imádom Taylor haját, sminkjét és stílusát, és ha már itt tartunk, alkalmanként a zenéjét is szívesen hallgatom. =)


Imádom a kép hangulatát, és igazán siethetne a teraszon rozézós időszak...

2015. március 10., kedd

Outfit - Someone New


A ma reggeli napsütés arra inspirált, hogy elővegyem a szekrény mélyéről ezt a narancssárga selyemszoknyát, amit nagyon rég viseltem utoljára. Alapból nem hordok sok színt, ilyen élénket meg főleg, de a közelgő tavasz egyszerűen meghozta hozzá a kedvem. A szoknya pont annyi színt visz a fekete-fehér-arany outfitbe, amennyit szeretek. Szerencsére már a télikabátok is hamarosan visszakerülhetnek a szekrénybe, mivel viszonylag későn indultam el reggel, az évben először felvettem a bőrdzsekimet. Már nagyon sok posztban szerepelt és még mindig töretlenül imádom, az egyik kedvenc ruhadarabom.
A frizurát, ami viselek, több külföldi YouTubernél is láttam, vízszintesen középen kell kettéválasztani a hajat és messy bunba csavarni a fejtetőn: körülbelül három perc alatt elkészül, többnapos frizura megmentésére tökéletes (főleg, ha bevetünk egy kis száraz sampont) és nem utolsósorban szerintem nagyon cuki, sokszor hordtam így a hajam az utóbbi időben.
2015. március 8., vasárnap

Gasztro - A Feast of Ice&Fire

Az utóbbi egy évben a Trónok harca iránti rajongásom hihetetlen méreteket öltött, az órákon át tartó beszélgetések, párhuzamosan olvasott öt-hat fanfiction és hasonlók mellet ez a csodálatos szakácskönyv is a megszállottságom mellékterméke. Még karácsony előtt futottam bele egy BuzzFeed-es cikk kapcsán, és azonnal tudtam, nekem ez a könyv KELL. A sorozatban nem kapnak olyan nagy hangsúlyt az ételek, mint a könyvekben, pedig az oldalakon át tartó kajaleírások olvasása közben meg lehet éhezni, főleg, ha az ember a tanórán olvas, és messze még a kicsengetés... Január elején, a téli akciók keretében, majdnem féláron sikerült megrendelni az Amazonról. Nagy volt az öröm, mikor végre megérkezett. =) Rögtön beleszerettem, mikor először kinyitottam, és eszembe jutott, mennyire szuper lenne egy egész napot végigenni csak a könyvből származó ételekkel. Múlt szombaton megtettük, erről írnék ma beszámolót. =)


Érdemes tudni a könyvvel kapcsolatban, hogy két gasztroblogger munkájának gyümölcse. Chelsea és Sariann szerette volna reprodukálni a fantasztikus fogásokat, ezért belevetették magukat a középkori szakácskönyvekbe, leírásokba, kísérleteztek, és az eredményt a blogjukra tették fel. Így kezdődött a történetük, és így jelenhetett meg ez a csodálatos szakácskönyv George R. R. Martin előszavával. =)
A könyv felépítése nagyon profi, az alapoktól kezd: milyen eszközökre, hozzávalókra van szükség, illetve az elején ír néhány alapreceptet, mint például eredeti középkori fűszerkeverékek vagy alap tészták. Ezután következik a többi recept tájanként felosztva: Fal, Észak, Dél, Királyvár, Dorne és a Keskeny - tengeren túli vidék. Mindegyik recepthez tartozik idézet, mikor említették ezt vagy azt a fogást, illetve sokhoz odatették az eredeti középkori szöveget, igen, 14. századi angolul adott esetben. Egyébként nagyon vicces ezeket olvasni és a többségében rá is jöttem, mit akar mondani a szöveg.
Apropó, mivel angol nyelvű és főleg mert angol mértékegységeket használ, a beleírás elkerülhetetlen, de egy szakácskönyv esetében, azt gondolom, ez megbocsátható. =) Legtöbbet nekem a fűszereket kellett szótáraznom, illetve néhány extrább hozzávalót, de alapvetően szerintem jól érthető, kényelmes vele dolgozni.
A receptek nehézsége változó, nyilván egy sörben felfuttatott élesztős kenyeret elkészíteni nehezebb, mint mondjuk egy salátát összedobni, de összességében elmondható, hogy a legtöbb étel kevés, egyszerűen beszerezhető hozzávalóból kivitelezhető. Ez végülis logikus, hiszen a középkorban is kevés alapanyag állt az emberek rendelkezésére, vagy legalábbis jóval nehezebb volt hozzájuk jutni. Sok étel két verzióban szerepel, modern és középkori változatban is elkészíthetőek. Most hatot valósítottam meg, lássuk mik voltak!

2015. március 4., szerda

Szerdai inspiráció #4

Érezni a tavaszt a levegőben. Hosszú idő után először ma viseltem világos, tavaszias színeket és a kedvenc, jó öreg oxford cipőmet. Érdekelni kezdtek a tavaszi szortimentfrissítések, új sminktermékek és limitált kollekciók. A tavaszi trendeknek még nem néztem utána alaposan, de amint lesz rá időm, kiválasztom azokat az elemeket, amiket szeretnék beilleszteni a ruhatáramba. Büszkén jelenthetem ki, hogy az évek során sikerült egy olyan alapruhatárat kialakítanom, amihez könnyedén hozzáadhatok új elemeket, de igazából újdonságok nélkül is tökéletesen megvagyok. A folyamatos blogolás nagy szerepet játszott ebben, és ennek nagyon örülök. =) 


Hamarosan a ballonkabát is előkerülhet a szekrény mélyéről. Imádom ezt a laza összeállítás, hasonlót én is ki fogok próbálni.

2015. március 3., kedd

Februári kedvencek

A február rövid, de annál eseménydúsabb hónap volt: az elején nagyrészt szalagavató próbákkal töltöttük, elküldtem az egyetemi felvételi jelentkezést, és a végére bőven kijutott tanulásból is. Közben voltam OKTV-n és bővült a nyári programjaim száma. Ami a kedvenceimet illeti, nem hoztam sokat, nagyrészt a jól bevált termékeimet használtam, de azért felbukkan néhány újdonság is.


Kezdjük ezzel a zseniális Taft hajlakkal, ami a szalagavatós frizurámat szombat déltől vasárnap hajnali négyig (!!!) vállalható állapotban tartotta. A hajamról tudni kell, hogy nehezen formázható, ezért itthon nem is próbálkozom vele. Ebből következik, hogy hajformázó szerek tekintetében teljesen analfabéta vagyok. Mikor megvettem ezt a lakkot, csupán két dolgot vettem figyelembe: egyrészt a márka ismert és közkedvelt, másrészt a lakk a legnagyobb, 5-ös erősségű. Az illata határozottan férfias, de hamar elillan, cserébe tényleg extratartóssá teszi a frizurát. Nem lesz napi használatban, de alkalmanként jól jön, bátran tudom ajánlani, ha hasonló típusú a hajatok, mint az enyém, de mégis szeretnétek tartós frizurát.

A hónap közepén nem volt a legjobb állapotban a bőröm, aminek kezelésére házilag készített kávés-teafaolajos arcradírt, elkendőzésére pedig a jól bevált Max Factor Facefinity alapozót vetettem be. Már sokszor írtam erről az alapozóról, imádom töretlenül. Sajnos a végét járja már, úgyhogy a legközelebbi Glamour-napokon megveszem az utánpótlást.


Tőlem szokatlan módon két natúrabb színű rúzs lopta be magát a szívembe februárban. Bizony, a nude trend engem is behálózott. Az NYC Sugar Plum rúzsa elég régi, de számomra nagyon kedves darab, vöröses-barnás-természetes szín, évek óta a kedvencem. A Rival de Loop Young Nude Breeze rúzsát a szalagavatóra vettem, mert mindenképp nude színt szerettem volna viselni. Fényes finisű, kellemesen jól fed, a tartóssága közepes, a maga 400 forintos árával abszolút jó vételnek tartom és azóta is szívesen használom.


A szokásos körömlakkjaimhoz kettő csatlakozott februárban: az Oriflame aranycsillámos lila Amethyst-je nagyon különleges és szép lakk, ugyan a lemosásával alaposan meg kell küzdeni. A korallos-rózsaszínes Kiko lakk már a nyarat idézi, az utóbbi napok verőfényes időjárása nyomán vettem elő a dobozból, öröm volt ránézni a körmeimre, mikor ezzel voltak kifestve.


A szalagavatómra kaptam ezt a füstkvarc függőt, amit azóta minden héten viselek. Az ásványból készült függők újabban nagyon megtetszettek, így nem csoda, hogy ezt is imádom.