2015. augusztus 14., péntek

Back to life

Hahó, itt vagytok még? =) Remélem, az egy hónapos szünet ellenére azért még olvastok páran. =D Abszolút nem terveztem be ilyen hosszú nyári szünetet a blogra, de annyi minden összejött júliusban, hogy semmi kedvem, erőm, időm nem volt írni, így végül úgy gondoltam, csak akkor vágok újra bele, mikor végre megint lesz miről.

Biztosan feltűnt a social media jelenlétem erőteljes hiánya, ennek többek között az az oka, hogy az amúgy zseniális és nagyon szuper Balaton Sound-os élményeimet beárnyékolja, hogy az utolsó előtti éjjel a tömeg közepén, az oldalamon lévő, lezárt táskámból kilopták a telefonomat, a bankkártyámat és vele együtt a személyimet. Szerencsére hamar észrevettem és le tudtam mindent tiltatni idejében, a személyimért végül el tudtunk menni a rákövetkező héten (egy világvégétől 10 kilométerre fekvő, határmenti rendőrőrsre), másnap rendőrségi feljelentés és miegymás, egy nappal előbb hazajövetel, a rákövetkező hét pedig nagyon rossz volt (DE találtam sok új fanfictiont és írni is újra volt kedvem =D), egyáltalán nem volt kedvem a bloggal foglalkozni. A következő hétfőn pedig már indultunk Görögországba, ami nagyon-nagyon-nagyon jó volt, az egyik kedvenc emlékem az osztállyal és igazán méltó lezárása a hat évnek - közös halvacsora étteremben, hajókázni, Athénba embertelenül nevetséges időpontban indulni, sziklákon iszogatni, egész nap strandon hesszelni, reggel nyolckor hazajönni a buliból, csak hogy a legfontosabbakat említsem. =)

Görögországban kaptuk meg a felvételi értesítéseket, jó élmény volt együtt várni a bizonyos SMS-re. =) Legnagyobb részéünket felvették oda, ahova menni szerettünk volna, szóval Görögország után sem állt meg az élet, elkezdődött a gólyatáborra való jelentkezés, albérletkeresés, és minden egyéb tevékenység, ami a költözéshez és az új fejezet kezdetéhez kapcsolódik. Rengeteg új holmit szereztünk be (főleg háztartási jellegűeket), a sulis cuccok még váratnak magukra, illetve néhány új ruhadarab is becsúszott természetesen. =D Az albérletem is megvan már, egy nagyon aranyos lánnyal fogok osztozni a szobán, augusztus utolsó hetében már Szegeden is fogok lakni. Igen, Szeged maradt, romanisztika-olasz maradt, és még mindig kicsit félve, de nagyon várom az új tanévet. A tantárgyaim között van jópár nagyon érdekes, pl. üzleti és vállalati nyelv, fordítási gyakorlat, de az olasz töri is érdekel. Az önálló élet is sok kihívást tartogat, de remélem, sikerrel fogom venni az akadályokat.

A gólyatábor múlt péntektől most keddig tartott, és az egyik kedvenc élményeim közé sorolom ezen a nyáron - bár hozzátenném, nehéz kiemelni egyet közülük. Egyedül, ismerős nélkül elmenni valahová nem szokatlan dolog tőlem - két éve is így voltam Milánóban -, de ez mégis más volt. Összességében azt mondom, a gólyatábort nem érdemes kihagyni, főleg, ha olyan helyzetben vagytok, mint én, vagyis senkit nem ismertek a karról. Szuper programokban és bulikban volt részem, mindenki - a gólyák és a felsőbb évesek is - nagyon kedvesek, értelmesek, segítőkészek, abszolút ésszerű keretek között zajlott az esemény. A tájékoztatók nagyon hasznosak voltak, főleg az ETR-ről szóló előadás volt igazi áldás. Egyedüli negatívumként az fullasztó meleget tudom megelmíteni, bár ez nem a szervezőkön múlott, illetve én nagyon nem szeretek kempingezni-sátrazni, ez pedig sátras buli volt. Ez igazából csak az én bajom, de túléltem, és igazán feelingesre sikeredett. Annak ellenére, hogy alapvetően introvertáltnak vallom magam, nagyon hamar sikerült összekattannom a többiekkel - végülis a nagyjából közös érdeklődési kör megvan, innentől pedig szabadon lehet építkezni. Imádtam a gólyatábort, csak biztatni tudlak titeket, hogy menjetek Ti is!

Fentebb említettem, hogy az utóbbi egy hónapban írtam azért, ha nem is a blogra. Már egy ideje, csupán a saját fejlődésem és szórakoztatásom miatt nekikezdtem angolul egy újabb fanfictionnnek, ezúttal modern környezetben. Júliusban leveleztem egy szimpatikus lánnyal fanfiction.net-ről, hogy ha van kedve, olvassa el és véleményezze az első néhány fejezetet, mert igazából kíváncsi lettem volna más véleményére is. Nagyon tetszett neki, biztatott, hogy drop the shyness és tegyem ki én is az oldalra, úgyhogy meg is tettem. =) ITT tudtok beleolvasni. =)

Gondolkoztam a blog sorsán is, és arra jutottam, hogy a sok változás ellenére folytatom - több, mint öt éve már ez a blog a kikapcsolódásom egyik fő helyszíne, módja, nem adnám fel a befektetett munkát. A picit talán kényszeres szünet jót tett, ismét vannak terveim, miről írjak, illetve ha Nektek van bármilyen javaslatotok, nyugodtan írjátok meg! Remélem, ezután is fogtok olvasni, én itt leszek!

2 megjegyzés:

  1. Most realizáltam csak, hogy mennyire régóta olvaslak!:) Gratulálok a felvételihez, igazán tartalmas volt a nyarad a leírtak alapján és ez szerintem csak mégmégmég szuperebb lesz az új életed kezdetével, épp ezért semmiképp ne hagyd abba a blogolást, én szívesen olvasnék az új élményeidről, tapasztalataidról is, csak maradjon pici energiád írni.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, mindenképp szeretnék tovább blogolni egyetem alatt is! =) Lehet, hogy több lesz a személyesebb témájú bejegyzés, de úgy vettem észre, ezt nem szoktátok bánni. =)

      Törlés