2015. április 7., kedd

Teszt - Rimmel Lasting Finish 25H púderalapozó

Néhány hete lehetőségem nyílt tesztelni a Rimmel egyik tavaszi újdonságát, a Lasting Finish 25H púderalapozót. Alapvetően jó tapasztalataim vannak a márka arcra való dekorkozmetikumaival: a Stay Matte púder hosszú évek óta biztos lakója a sminkkészletemnek, a Stay Matte alapozó pedig a kedvenc hétköznapi alapozómmá vált. A púderalapozótól mint általános terméktől azonban sokáig tartózkodtam: nem hittem, hogy adhat elég fedést egy szilárd állagú termék, tud-e olyan jó lenni, mint a hagyományos alapozó. De győzött a kíváncsiságom, és érdeklődéssel vetettem bele magam a tesztelésbe. Lássuk, mik a tapasztalataim!A termék vastag, jól záródó kompaktban érkezik, de a vastagság ne tévesszen meg, ugyanis egy alsó rekeszt rejt magában tükörrel és kis szivaccsal, ami meglepő módon jól használhatóbb, de hosszútávra mindenképp be fogok szerezni valami minőségibb, strapabíróbb darabot.A púder száraz, tömött állagú, az enyém a legvilágosabb árnyalat, és tökéletesen passzol a bőröm színéhez. A leírás szerint szárazon púderként, nedvesen pedig könnyed fedésű púderalapozóként használható. A nedvesen való használat egy kicsit körülményes, de nem vészes: én a kis szivacsot szoktam bevizezni, kinyomkodom a felesleget, majd belemártom a púderbe, és úgy viszem fel a terméket az arcomra. Ebben az esetben felcserélem a megszokott sorrendet és először használok korrektort a nagyobb bőrhibákra, szem alatti karikákra, ezután teszem fel a púderalapozót. A fedése gyenge-közepes (építgethető, de vigyázni kell, ne legyen túl "púderes" a végeredmény), összességében szép, egységes, nagyon matt bőrképet varázsol, emiatt száraz bőrűeknek nem ajánlom.

Smink nélkül

Púderalapozó&korrektor

Teljes smink
Mivel zsírosodásra hajlamos bőröm van, az alapozók-púderek tartóssága nálam kulcskérdés. Ezt a terméket rögtön első használattal bedobtam a mélyvízbe: egy ska koncertre használtam először, ahol 99,99%-ban végigugrálja az ember a másfél-két órás koncertet a zsúfolt teremben. Menet közben nem ellenőriztem az állapotát, akkor ért meglepetés, mikor hazaértünk, ugyanis csak nagyon minimálisan fényesedett át. Sima hétköznapokat kis mértékű fakulással, de ugyanolyan mattsággal él át, és a múlt heti, hasonlóképp végigtáncolt házibulit is hibátlanul megúszta. Abszolút nem vártam tőle ilyen tartósságot!

Összességében pozitívan csalódtam a termékben, szívesen fogom használni nyáron is. A finis miatt száraz bőrűeknek nem javaslom, a gyengébb fedés miatt pedig azoknak sem, akiknek sok a bőrhibájuk, mindenki másnak viszont jó szívvel ajánlom, ha szeretnétek gyorsan szép, tartós sminket készíteni. Az ára 2599 Ft a drogériákban, a jó hír, hogy a hétvégi Glamour-napokon a Rossmannba és és a DM-be is van kupon, ha megtetszett a termék, most olcsóbban megvehetitek. =)

1 megjegyzés:

  1. Nekem valahogy nem szimpi hogy összevizezzek egy alapjáraton száraz terméket. De egy erősebb fedésű púder mindig jól jön, mert ha a bőröm jól érzi magát, akkor feleslegesen nem kenek rá BB-t vagy alapozót, elég csak egy kis korrektor és púder. :)

    VálaszTörlés