2014. március 29., szombat

Miket olvastam mostanában? #3

Rég jelentkeztem ezzel a rovattal, pedig nagyon szeretem! Az utóbbi időben nagyobb lélegzetvételű könyveket olvastam. A fantasy műfajt egyre jobban megszerettem, ebben a posztban csak ilyen regények szerepelnek. Jelenleg is a Királyok csatáját olvasom, habár letöltöttem a Pretty Little Liarst is, hogy ne hiányozzon annyira, míg az új évadra várok.


J. R. R. Tolkien - A két torony

A mumuskönyv volt a sorozatból, annak ellenére, hogy filmen a második rész a kedvencem. Mindenki, akivel eddig beszéltem erről, azt mondta, a második könyvet szerették legkevésbé, azon rágták át magukat a legnehezebben. Három éve én sem bírtam végigérni rajta, ezért most külön kihívás volt. Jelentem, sikerült! Mi több, észrevétlenül lendültem át azon a részen, ahol korábban abbahagytam! De miért pont a másodikkal van a gond?
Szerintem egyértelműen a szerkezet az oka. Picit több, mint az első fele, a könyv 60%-a nagyon érdekes, izgalmas - az entek tanácsa, Gandalf visszatérése, Rohan, csata a Helm-szurdokban - , míg a maradék 40%-a Frodóék keserves meneteléséről szól, sok tájleírással és meglehetősen vontatottan. Alapvetően szerintem a legtöbb regény ilyen: 60% nagyon érdekes, 40% laposabb, csak ebben az esetben a részek erősen el vannak választva, ezért nehezebb olvasni.
Másodjára sokkal jobban tetszett, ugyan voltak olyan részek, amiket csak felületesen olvastam el (féloldalas leírás a cserjékről és effélék). Megint észrevettem ellentéteket a filmhez képest. Kezdjük rögtön örök vesszőparipámmal, a szerelmi szállal és Éowyn képbe kerülésével. Neki mérföldekkel kisebb szerepe van, és megint csak félmondatokból lehet rájönni, hogy Aragorn tetszik neki, a filmben sokkal egyértelműbben nyomult rá.  Ugyanúgy Aragorn sem álmodik vagy ábrándozik Arwenről. Ez olyan kiábrándító. Szerintem a könyvben Samu karaktere jobban kidolgozott, a végén a vívódása az egyik kedvenc részem lett.
Meglepő módon egészen szerettem ezt a kötetet, nekem az első sokkal unalmasabb volt, főleg az elején a hobbitok története 40 oldalban, az tiszta törikönyv, csak nincs semmi vastag betűvel szedve. Három éve sokkal nehezebb olvasmány volt, egyre inkább megbizonyosodok, hogy A Gyűrűk Urához meg kell érni fejben. Filmben A Király visszatért szeretem a legkevésbé, ezért még inkább kíváncsi vagyok rá, hátha a könyv jobban tetszik.
Ó, és ezt csak zárójelben: az egyik németérettségi szövegértési feladatában Reitschule "Rohan" szerepelt, ott mosolyogtam egy jót.=)

Suzanne Collins - A Kiválasztott

A sorozat utolsó részét ugyancsak néhány nap alatt sikerült elolvasnom. Nagyon tetszett. Megrázó. Hihetetlen, és mégis hihető. És a legbrutálisabb a három kötet közül.
Csaták, taktikai lépések, tökéletessé csiszolandó felszín, mélyen gyökerező kegyetlenség és bosszúvágy, látvány, manipuláció, meglepő fordulatok, kegyetlen élmények, ezer és ezer haláleset és számomra keserédes befejezés. Komolyabb spoilerek nélkül így tudnám jellemezni a könyvet. Rendkívül akciódús, sokszor olyan, mint egy film. Katniss az elején idegesített, aztán kétségbe ejtett, végül pedig megszántam. A kedvenc szereplőm az egész sorozatból Finnick, imádtam a Futótűzben, A Kiválasztottban pedig óriásit nőtt szerintem minden olvasó szemében.
Miközben olvastam a köteteket, sokszor elgondolkoztam, vajon ez tényleg megtörténhet-e a jövőben és mi kellett ahhoz, hogy Panem kialakuljon. Milyen háborúk, harcok, politikai döntések, természeti katasztófák idézhettek elő egy torz, diktatórikus államot? Mi történt a többi kontinenssel, amikről félmondatok formájában sem esik szó? Ilyesmi kérdések maradtak bennem a könyv befejezésekor. A szerző szerintem nem ásott elég mélyre, nincs egy sokkal részletesebb történelmi háttér a történet mögött, de ez lehet, csak azért zavar, mert mostanában több olyan könyvet olvastam, ahol mindez megvan, sőt, többszöröse. Hiányolom továbbá a mögöttes tartalmat, valamiféle útmutatást vagy tanulságot, hogy ne süllyedjen az emberiség odáig, ahol Panem tart.
Ettől a néhány apróságtól eltekintve mindenképp olvassátok el a sorozatot, nagyon megéri. A filmre nagyon kíváncsi vagyok, két részben fog elkészülni, ezzel egy picit szkeptikus vagyok. Egyrészről tényleg sok az esemény, amit normálisan ábrázolva nehéz belesűríteni maximum három órába, ugyanakkor a kettészedett utolsó részek szerintem egyértelműen a pluszbevétel miatt vannak, nem beszélve a százötven oldalas Hobbit háromfelé szedéséről. De ez már egy másik történet...

George R. R. Martin - Trónok harca

A fantasy nálam, úgy tűnik, többször nekifutós műfaj, de a vége mindig az, hogy belezúgok az adott műbe. A Tűz és Jég dala sorozattal is így történt, főként a könyvváltozattal. A film is döcögősen indult, mostanában ugrottam neki igazán, még van hét részem a harmadik évadból, a jövő vasárnapi új részre már teljesen felkészült akarok lenni. De beszéljünk most a könyvsorozat első kötetéről!
Harmadik nekifutásra sikerült kiolvasnom és ekkor élveztem igazán. Nagyban közrejátszik, hogy a sorozat ezen alapuló első évadát már láttam, így sokkal könnyebb volt követni a történetet, elképzelni a szereplőket. A cselekmény ugyanis iszonyatosan szerteágazó, hirtelen sok név zúdul az olvasóra. Hasonló, mint az Átmeneti üresedésnél, csak sokkal több a szereplő. Az elején nehéz követni, ki kinek a kicsodája, milyen feladatot lát el, kivel szövetkezik. Akinek van hozzá türelme, ki is jegyzetelheti a szereplőket, de a neten sok ilyen kapcsolati háló található, szerintem ezek jó kisegítő eszközök. A Gyűrűk Urához képest gyorsabb folyású, akciódúsabb az eseménysor, de ugyanolyan részletes és aprólékosan kidolgozott, mind a leírások, mind a történelmi háttér bemutatása. Ez utóbbi számomra nagyon fontos egy fantasy regénynél, ezáltalá jobban elhiszem, hogy létezik az adott világ. Nagyon tetszik a történet különböző szemszögegből való elmesélése.
Meg kell említenem, hogy a sorozat nagyon-nagyon jól követi a könyvet, nem is emlékszem olyan részre, ami kimaradt volna.
Szerintem egyáltalán nem könnyű olvasmány, nem való mindenkinek. Annak ajánlom, aki szereti a törit, érti a történelmi és politikai összefüggéseket, szereti kutatni a szövetségi rendszereket, a problémák stratégiai úton való megoldását, aki szívesen olvas szokatlan, sztereotípiáktól mentes hősökről és antihősökről és nem riad vissza a fizikai és verbális brutalitástól. Ezen tulajdonságok valamelyikével érdemes elkezdeni, mert lebilincselő és érdekes olvasmány.
A sorozatban előrébb járok már, de eddig Team Lannister, Cersei szerintem zseniális karakter: hideg, gonosz, ugyanakkor nagyon okos, nagyon kedvelem őt. Picit a Targaryenek felé is húz a szívem, Daenerysnek is szurkolok, apropó, nézzétek meg Michelle Phan transformation videóját, a megszólalásig hasonlít! A házak jelmondatai közül pedig a Martell-házét érzem leginkább magaménak: "Meg nem hajol, meg nem rogy, meg nem törik."

Ti miket olvastatok mostanában?=)

2014. március 26., szerda

Teszt - Max Factor Excess Volume szempillaspirál

A Max Factor szempillaspiráljai mindig kitűnően teljesítettek, pedig elég sokfélét használtam közülük. Érdeklődve vártam tehát a tavasz nagy dobását, a kétvégű Excess Volume-ot, és nagy örömömre volt lehetőségem kipróbálni.


Egyedülálló a márka kínálatában a két kefével. Az első a dúsításért felel, és teljesen megegyezik a False Lash Effect keféjével. A második egy hagyományos sörtéjű kefe, ennek használatával intenzív fekete pillákat érhetünk el. Ez a festék hígabb állagú és fényesebb, mint az első. Egyébként mindkét vég 10 ml anyagot tartalmaz, elég kiadós spirálról van szó.


Láthatjátok a képen, hogy elég nagy darab, vaskos tubusban érkezik, hosszabb is, mint egy átlag szempillaspirál, a kefék is viszonylag nagyok, ha nem figyelünk, könnyedén összemaszatolhatjuk a szemünket. Kis szeműeknek ezért szerintem nem ez a legmegfelelőbb spirál.

Szépen dúsítja és megemeli a pillákat, rendkívül látványos és tartós lesz a végeredmény.


Összességében elégedett vagyok vele, ha főleg dúsítás a cél és nincs bajotok a nagy kefékkel, akkor bátran ajánlom kipróbálásra. Megszerettem a spirált, habár az abszolút kedvenc Max Factor szempillaspirálom azonban a 2000 Calorie görbített kefés verziója marad.


2014. március 19., szerda

Outfit - Here Comes The Sun


Tavasz, úgy hiányoztál! Végre lehet vékony kabátot és napszemüveget hordani, nyitott magas sarkúban bulizni menni, suli után fagyizni és sétálni, teraszon kávézni, szabadban sportolni, és egy csomó már klassz dolgot csinálni, amit ősszel és télen nem. Hamarosan egyre több friss zöldség és gyümölcs is megjelenik a boltokban, alig várom! A város is egészen kivirult, és a tavaszi fáradtság ellenére úgy látom, az emberek mosolygósabbak, mint egyébként.
Nagyon élvezem a jó időt és ez az öltözködésemen is meglátszik. Tegnap pasztellbe öltöztem, világoskék farmering, rózsaszín farmer, ballonkabát, barna bokacipővel kiegészítve. Imádom ezt a trendet, annyira friss, vidám és fiatalos! A tavasz a sminkelési rutinomra is kihatott, egyre többször használok rózsaszín rúzst piros helyett és a körmömet is lilára festettem. Ezeket a színeket kizárólag ebben az évszakban hordom, máskor idegennek érzem magamon.
Ezen a héten több energiát fektetek a blogba, múlt héten teljesen kimaradt, elég sokat kéne kell tanulnunk mostanság, ezzek párhuzamosan felpörgött a társasági élet is, hétvégén a negyedik márciusi bulit is kipipálhatom. Mondom, hogy tavasz van!=D Nem unatkozok mostanában, de egy cseppet sem bánom.


Kabát: Orsay
Farmering: kínai
Farmer: Tally Weijl
Cipő: Tamaris

2014. március 17., hétfő

Egy kis olvasnivaló - Instyle, Glamour

Szezonváltáskor nagyon jók szoktak lenni a különféle magazinok, most még jobban is vártam őket, mint egyébként, mert szükségem volt inspirációra a tavaszi-nyári ruhatáramhoz. Szerencsére beváltak az elvárásaim, az új Instyle és főleg a Glamour szuperül sikerülnek, érdemes megvenni mindkettőt!


Instyle
A címlapon Hámori Gabriella, vele hosszabb interjút és csodás divatanyagot is olvashatunk. Ez utóbbi nagyon szép lett, az interjúban pedig annyi klassz dolgot mesél Berlinről, hogy ez lett a következő álom úticélom Európán belül. A szezon minden fontosabb trendjét példákkal illusztrálva kivesézi a magazin, gardróbfrissítés előtt állók mindenképp olvassák el! Az interjú Zac Efronnal nagyon tetszett, kedvelem mint színészt, nem sokuknak sikerül kitörnie a Disney-skatulyából, de neki összejött. Mostanában a Csajkeverőkben látható, a trailer alapján jó programnak ígérkezik. Az egyik kedvenc rovatom, a LifeStyle ezúttal Tóth Ali és András gyönyörű lakását mutatja be. Imádom a szép lakásokat, házakat, bár a belsőépítészethez nem értek, laikusként szemlélem őket. Órákig el tudok szórakozni velük a Pinteresten!

Glamour
Az utóbbi évek legjobb száma az áprilisi Glamour. Tartalmas, igényes, telis-tele klassz cikkekkel és inspirációval. A címlapon a gyönyörű Ebergényi Réka. A cikkek közül az Emlékek Budapestről az egyik kedvencem, de szuperek a különféle egészséges receptek, a rossz szokásokról való leszokást segítő tippek, vagy az interjú a Budapest Bár vezetőjével. Alexa Chung beauty-anyaga közel áll a stílusomhoz, tetszett a festményszerűen díszített ruhákat bemutató divatanyag is. A 23 dolog, amit egy női lap szerkesztőségében tanultam pedig bearanyozta a napomat!=D
Április 11-13-ig Glamour-napok is lesznek, most még többféle kupont kapunk a magazinnal. Az összes drogériásnak nagyon örültem, a ruhások közül a H&M-Mango-New Yorker-C&A-Tally Weijl vonalat fogom beváltani nagy valószínűséggel.

2014. március 11., kedd

A hétvégém képekben

A múlt hétvégém eltért a megszokottól, elég mozgalmasan telt, ezért szorgalmasan fotóztam és megörökítettem a pillanatokat, leginkább szombaton.

Péntek este buli előtti selfie, egyik szülinap, város és utána ki a szórakozóhelyre, sok ismerős és az egyik kedvenc felsőm. Szerintem jó volt.=)


2014. március 7., péntek

Outfit - Give Me Love

Reggel kávézás után lőttünk néhány képet, sajnos csak kettő lett jó, ezért csak egy gyors poszt kerekedett belőle, ami a napomra is jellemző volt.
Szerdán voltam fodrásznál és egyenesre vágattam a hajam oldalfrufruval. Hátulról ugyanúgy nézek ki, mint eddig, elöről látványos változás. Szerintem picit túl rövid, habár mindenki nagyon dicséri, hangsúlyosabb smink nélkül Arya Starkra hasonlítok, de végülis ez csak haj, és az enyém elég gyorsan nő.=) Az oldalfrufru viszont nagyon tetszik! Csupa tavaszi kedvencet vettem fel, különösen a ballonkabátot és ezt a barna bokacipőt szeretem, de örülök, hogy az ujjatlan ingek is előkerülhettek a szekrény mélyéről.
Ez a hétvégém egyébként elég mozgalmas lesz, és arra gondoltam, ha meg tudom oldani a fotózgatás, Bikira Roni mintájára készítek egy Hétvégém képekben posztot. Roni két hasonlót csinált, egy átlagos napját és a szülinapját fotózta végig. Mindkét poszt nagyon tetszett, és szerettem volna én is megcsinálni jó ideje, most itt az alkalom.=) Ha minden jól megy, jövő héten már olvashatjátok.Kabát: Orsay
Blézer, ing: H&M
Nadrág: New Yorker
Bokacipő: Tamaris

2014. március 4., kedd

Teszt - Elséve Arginine Resist X3 sampon és balzsam

Február elején párosával akciósan lehetett hozzájutni az Elséve samponokhoz és balzsamokhoz. Mivel épp kifogyóban voltam ezekből, gondoltam kipróbálok egyet. Hosszas gondolkodás és címkeolvasgatás után ezt választottam. Nagyon kíváncsi voltam, hogy teljesítenek, még soha nem volt Elséve termékem ezek előtt.


2014. március 2., vasárnap

Kedvenc trendek tavaszra és nyárra #2

Annyira örülök, hogy végre itt a jobb idő! A csajokkal töltekezünk napfényből, mert olyan jó, hogy már nincs olyan hideg, világosban indulok el reggelente itthonról, előkerültek a vékony kabátok, sálak... Épp ezért gondoltam, hogy ma folytatom az új trendekről szóló sorozatot.

Kép a ruhadarabokon

Annyira tetszik, amikor egy amúgy egyszerű szabású, mondjuk, pólóruhát nagy kép díszít! Nyárra tökéletes statement darabok - olyankor ugyanis lusta vagyok öltözködni, ezek pedig nem igényelnek sok körítést: pántos magas sarkú, egyszerű táska, színben passzoló rúzs és már indulhat is a szombat (péntek, csütörtök, szerda) este!Crop top

Már tavaly is hódított, idén folytatja útját. Csak annak áll jól, akinek tökéletesen lapos hasa van, de annak nagyon. Magas derekú nadrág, szoknya passzol hozzá, egy extrémebb darab buliban is simán megállja a helyét. Szerintem eszméletlenül jól kihasználható darab, aki teheti, vegyen minél több színben, mintában, formában!


Lézervágás
Ez sem új technika, viszont látványos és teljesen új utat nyitott a bőr megmunkálásában. Bátraknak mehet ruhán, aki pedig nem akar kilépni a komfortzónájából, táska formájában tökéletes lehet.Áttetsző betétek
Imádom az ilyen típusú ruhákat, felsőket, szerencsére az új szezonban sem kell őket hanyagolni. Az áttetsző neccbetétek feldobnak bármilyen egyszerű darabot, szexivé, mégsem közönségessé téve azt. Csinos és ezerféleképpen variálható, habár nyárra a hosszú neccujjat nem ajánlom.