2014. június 8., vasárnap

Perfumes of Ice and Fire

A katalógusból való parfümvásárlással eddig mindig jól jártam, ajándékba sokszor rendelek innen-onnan, és mostanában magamnak is szoktam. Az Oriflame-nek nagyon jó illatai vannak, ott találtam az ősi elemek inspirálta Air&Ice&Fire kollekciót, eddig kettő van a birtokomban. Róluk mesélnék a mai posztban.


A Fire egy virágos, fűszeres, érzéki illat. Az orientális fejjegy eszenciáját az árvácska és a tigrisliliom adja. Ezt átöleli a szegfűszeg, végezetül az egzotikus indiai fás aromák és a szenvedélyes ámbra.
Az Ice Eau de Toilette hűsítő frissessége és virágos illatcsokra csábít és megbabonáz. A titokzatos pézsma pedig tovább fokozza az ellenállhatatlanságát.

Először a Fire-t rendeltem meg, a leírás alapján ezt éreztem leginkább magaménak. Kedvelem a nehezebb, komoly illatokat, szerencsére azt kaptam, amire számítottam. Fűszeres, meleg aroma, érzékelhető virágos jegyekkel, ugyanakkor nem fojtóan édes. Ez nagy pozitívum, mert ugyan szeretem a kifejezetten cukros parfümöket, de egy idő után besokallok tőlük. Nappalra ugyanúgy használom, mint estére, de ha mindenképp kategorizálni szeretném, inkább alkalmi, esti parfümnek mondanám. Tavasszal nagyon szerettem, nyáron, a nagy melegben azonban már valószínűleg túl sok lenne, ezért marad bulikra, esti kiruccanásokra.

Az Ice következett a sorban, bevallom őszintén, főleg a poén kedvéért vettem meg, (A Song of Ice and Fire → Perfumes of Ice and Fire, fangirling level 99 =D) és kapóra jött a nagy meleg ellen egy hűvösebb illat. Nagyon tiszta, friss illat. Virágos-citrusos jellegű, emiatt könnyed, a neve ellenére nekem a nyarat juttatja eszembe. Nem hivalkodó, mégis kellemes, egyértelműen nappali parfüm. Ő rövidebb ideje van nálam, és annak ellenére, hogy a Fire jobban illik hozzám, ez is nagyon tetszik.


Az üvegük hasonló, értelemszerűen az Ice kék, a Fire narancsos színű. Nagyon jó árban vannak, teljes áron 2400 Ft, de sokszor akciósak, a legutóbbi katalógusban például 1100-1200 Ft-ba kerültek.
Egyetlen negatívum a tartósság, sajnos ez nem az erősségük, de őszintén szólva ilyen olcsó parfümöknél ez nem is meglepő.
Mindenesetre nagyon megszerettem őket, és nem elképzelhetetlen, hogy hamarosan az Air-t is megveszem, hogy teljes legyen a kollekció!

Ti használtatok már Oriflame parfümöt?=)

1 megjegyzés:

  1. Haha, én csak most fogom befejezni a sorozat első kötetét, de nekem is az volt az első reakció, hogy 'Mi a manó, Trónok harcás parfümök?!' :D

    VálaszTörlés