2013. december 25., szerda

Néhány kedvenc mesém

Szerintem remek karácsonyi közös program a családdal, vagy akár barátokkal a mesenézés. Egy jó mesétől az idősebbek újra gyereknek érzik magukat, egy jó mesébe ugyanúgy bele lehet feledkezni, mint egy felnőtteknek szóló filmbe. Összeválogattam párat, amiket láttam és ajánlok megnézni. Igyekeztem tél-karácsony tematikában mozogni.=)


Az öt legenda (Rise of Guardians)
Tavaly karácsonykor jött ki ez az animációs rajzfilm. Nagy vonalakban arról szól, hogy a Mumus azt akarja, a gyerekek csak benne higgyenek és ezáltal félelemben éljenek, ezért le akarja győzni a gyerekek négy fő őrzőjét, a Mikulást, a Húsvéti Nyuszit, a Homokembert és a Fogtündért. Hozzájuk csatlakozik Dér Jankó, az ötödik őrző. A történetből az is kiderül, Jankó miért került be az őrzők közé. Nemrég néztem meg, még mindig a hatása alatt vagyok őszintén szólva, nagyon tetszett! A film elég látványos, a történet király, mozgalmas, kicsit akció-szerű. Jack Frost (Dér Jankó) pedig az új szerelmem.=D Just kidding.


Jégvarázs (Frozen)
Az új Disney-mese, biztos hallottatok már róla, nemrég került moziba. A főszereplő két hercegnő, Elsa és Anna. Elsa különleges tulajdonsággal rendelkezik, képes havat és jeget varázsolni és a folyamatot nem tudja kontrollálni. Ebből következnek a bonyodalmak, csodálatos, aranyos, cseppet sem sablonos téli történet kerekedik belőle. Az egyik betétdal, a Let It Go már bejárta az internetet. A mese szerintem mindenkinek tetszeni fog, aki szereti a hercegnős sztorikat, érdemes megnézni!


Karácsonyi ének (A Christmas Carol)
Szerintem inkább idősebbeknek való ez a mese, ami Dickens azonos című regényének animációs feldolgozása. Az alaptörténetet biztos ismeritek, a mogorva öregurat meglátogatja a karácsony három szelleme, ezzel ráébreszti, nem szabad szívtelennek és gonosznak lennie, főleg nem karácsonykor. Nagyon látványos ez is, anno 3D-ben is adták a moziban, úgy biztos nagyobb élmény. Tavaly néztem meg, a komoly és talán picit arcba vágós tartalom miatt nekem nem tartozik az újranézős mesék közé, de egyszer mindenképp ajánlom!

Anasztázia (Anastasia)
Gyerekkorom óta imádom ezt a rajzfilmet, téli, karácsonyos, orosz, és gyönyörű a zenéje. A Volt egy régi decembert (Once Upon a December) szerintem nem kell senkinek sem bemutatni, ahogy a történetet sem. Ha még nem láttátok, mindenképp nézzétek meg, garantálom, hogy szeretni fogjátok!


Mulan
Ez a kakukktojás, mert cseppet sem téli vagy karácsonyi, cserébe az ultimate kedvenc mesém, kiskorom óta, akármikor és akárhányszor meg tudom nézni. Mulan a kedvenc Disney-hősnőm és pont. Azért, mert nem hercegnő, mert kreatív, talpraesett és független nő, akinek nem az az egyetlen célja az életében, hogy kifogjon magának valami használható pasit, inkább cselekszik valami más, a társadalom számára hasznos dolgot, és mellékesen a szerelem is megtalálja. Komolyan, imádom. A legjobb mese a világon.

Mondjátok, ti milyen meséket szerettek?=)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése