2013. augusztus 4., vasárnap

Könyvajánló - A Csokoládéimádók Klubja

Ezt a könyvet még július elején kaptam a névnapomra, de csak a napokban olvastam el, miután hazajöttem, ugyanis nem vittem könyvet a nyaralásra.


A történet Londonban játszódik, főszereplője a harmincas évei elején járó Lucy, akinek egy függősége van, mégpedig a csokoládé. Három barátnőjével rendszeresen találkoznak törzshelyükön, a Csokoládé Mennyországban, ahol ínyenc különlegességek és csokis sütik fölött tárgyalják ki cseppet sem tökéletes életük alakulását. Mindannyian más problémákkal küzdenek: Lucy barátja elköteleződésre képtelen, Nadia férje szerencsejáték-függő, Autumn öccse piszkos kábítószer-üzletekbe keveredett, Chantal házassága pedig kihűlt. Számtalan kalandon mennek együt keresztül, problémákat oldanak meg, és persze mindenhol ott a lányok szinte egyetlen közös pontja, a csokoládé.

Miért tetszett? Mert fordulatos, izgalmas, vicces regény, ami nem túl életszagú, de pont ez a jó benne. Olyan, mint a Bridget Jones naplója és a Szex és New York keveréke, ebből pedig csak jó sülhet ki. Lucy például teljes mértékben Bridget, Chantal meg tiszta Samantha.=D Egyenlő arányban oszlik el benne a valós problémák és a filmszerű jelenetek aránya, valamint, mind mindig, itt is kiderül, hogy nem minden arany, ami fénylik.  Mindegyik lány szerethető, a mellékszereplőknek is van egyénisége, nem csak körítésképpen léteznek. A sok-sok említés mellett nem lehet megállni a csokievést, vigyázat! A Csokoládé Mennyország csodálatos hely lehet, az érzékletes édességleírástól rögtön kellett keresnem valami csokisat, jó lenne egy ilyen bolt-kávézó a közelemben is!

Nagyon szerettem olvasni, kellően komoly, ugyanakkor vicces, könnyen olvasható regény, nyárra tökéletes! Ha nem ismeritek, érdemes vetni rá egy pillantást!

2 megjegyzés: