2013. augusztus 15., csütörtök

Befejeztem! - Született feleségek

Talán hetedik utáni nyáron kezdtem el egyszerre sok sorozatot, amiből néhány maradt meg, köztük volt a Született feleségek is. Szerettem, ennek ellenére mindig ezt kaszáltam elsőként, ha nem volt annyi időm sorozatokat nézni. Többször nekifutottam újra, míg végül a múlt héten elkezdtem ledarálni az utolsó, nyolcadik évadot, amit ma fejeztem be. Elég sok gondolat kavarog a fejemben vele kapcsolatban, amit gondoltam, megosztok veletek. FIGYELEM! A tovább után spoilerek következnek, aki nem látta az egész sorozatot, csak saját felelősségre kattintson rá!

Már maga az alaptörténet is zseniális: adott négy háziasszony a képzeletbeli amerikai kisváros kertvárosában, akiknek látszólag tökéletes az életük. Szép ház, jólét és millió dolláros mosoly a szomszédoknak. De mindegyiküknek vannak problémái, amik néhol túlzóak, de legtöbb esetben meglehetősen reálisak. Alkoholproblémák, házasságok és kapcsolatok válságai, betegség, ármánykodás, családi problémák, gyilkosság...
A több szálon futó, sokszor bonyolult történetekbe könnyű belezavarodni, de itt teljesen jól követhetők az események. Minden évad alap titka mellett voltak kisebb zűrök. Például rögtön az első évadban Bree férjének halála, Gaby afférja a kertészfiúval, vagy Susan és Mike induló kapcsolata. Elég jól váltogatták a felmerülő problémákat, bár volt, ami többször felmerült, mint a más gyerekének ideiglenes befogadása, aki keverte a bajt a családban (Tom balkézről született lánya vagy Carlos unokahúga). Minden évadban meghalt valaki, Rex, Karl, Edie, Orson, Nora... Nagyon tetszett, hogy az utolsó részben ők mint szellemek megjelennek az utcában, mikor Susan kihajt, jelképezve az eltelt időt és a rengeteg emléket.

Azért lehetett nagyon szeretni ezt a sorozatot, mert egyik szereplő sem volt tökéletes. Lynette nem volt teljesen boldog a főállású anya szerepben, Tomban imádni lehetett az aranyos teszetoszaságát, ugyanakkor tudott nagyon határozott is lenni, Susant ugyan szívesen megráztam volna néha, de kit nem, Mike a titkokat rejtegető szexi szomszéd volt, Bree tökéletes cukormázvilágát egy pillanat alatt össze lehetett dönteni, aminek következtében az italba menekült, Gabrielle minden helyzetben díva maradt, és Carlos... Nekem ő volt a kedvenc karakterem, annyira jó fej és rendes volt a hivatali cápa álarc mögött. Ő és Gaby voltak a kedvenc párosom, dühös is voltam, mikor szakítottak és Gaby elkezdett a politikus fazonnal járni, és nagyon örültem, hogy újból egymásra találtak.

Habár tényleg elég sokszor megakadtam vele, mindig örömmel kezdtem újra, és akkor faltam a részeket. Sziporkázó párbeszédek, nyomozás, dráma és humor jellemezte a sorozatot, amit bármikor elő lehet kapni, ha épp nincs semmi új a nap alatt. Akár ottalvós bulit is lehet köré szervezni, házi sütivel és pókerrel, miközben nézitek a kedvenc évadotokat. Nálam all time kedvenc a Gossip Girl és a Szex és New York mellett.

Ti láttátok? Szerettétek?

3 megjegyzés:

  1. Láttam,imádom. :) Csajos kategóriában még a Szex és New York és a Rúzs és New York is nagy kedvenc. Sorozatfüggő vagyok.. :/ :D

    VálaszTörlés
  2. én ritkán néztem a Született feleségeket, amit én imádok, az a Gossip Girl és a Szívek szállodája :)

    VálaszTörlés
  3. Rajta kívül egy olyan sorozat van, aminek szó szerint az összes részét láttam már, viszont a Született feleségek megmaradt örök kedvencnek, most kezdtem el újra csemegézni az ötödik évadból. :)

    VálaszTörlés