2012. augusztus 11., szombat

DIY project - Statement nyaklánc II.

Az előző ilyen posztban említettem, hogy szeretnék egy neonsárgát is készíteni, ez hosszú idő alatt ugyan, de meg is valósult. Persze megint elszámítottam magam hosszt illetően, és a fonatos lánc kb. a mellem közepéig ér, de végülis nem gond, mert a fehér ingemnek meg nagy a gallérja, és amúgy sem néz ki rosszul.

Az elkészítési módot ITT találjátok, sokban nem különbözik, de azért van pár változtatás, a hasznos kis gyöngyfűző eszközöknek köszönhetően.


Az egyik a csomófogó, ez egy kagylószerű, a végén hurkos eszköz, amit a szálak lezárásához használhatunk. Kettesével csomóztam össze a damilokat, felfűztem a csomófogót, hogy befedje a csomót, végül összenyomtam egy kis fogóval. Amikor telefűztem a damilt, ugyanígy tettem, a különbség csak annyi, hogy előbb tettem fel a csomófogót, és aztán csomóztam.

A másik változtatás a fonás, én közepesen lazára próbáltam, de az egyik kettes szál hosszabbra sikerült a többinél, szóval a vége elég béna lett. Azért talán megteszi.=)

Egyébként imádom ezt az élénk neonsárga színt, ősszel, télen is fogom hordani, hogy egy kis színt csempésszek az amúgy akkor mindig elsötétülő és elszürkülő stílusomba. Van sárga mintás felsőm, ahhoz is menni fog, inggallér alá is, egyszínű, sima pólókhoz is, szerintem jó kis darab, és most már csinálok egy harmadik színt is, hogy végre tökéletes legyen a hossz.=DD

Nektek hogy tetszik?
Bye-bye!

2 megjegyzés: