2012. augusztus 26., vasárnap

20121/13-as trendkörkép - Louis Vuitton

Imádom a Louis Vuitton bemutatókat, annyira ötletes, hogy mindig valami téma köré építik fel az egészet. Tavaly ősszel ez a téma a szálloda és a világháborús stílus volt, tavasszal a vidámpark, a pasztellvilág, most pedig egy vonatút, amolyan Orient Express módra. Ahogy tavasszal ringlispílen érkeztek a modellek, idén egy nagy vonat gördült a terembe, ami a modelleket hozta, és minden modellt egy hordár kísért végig a "peronon" (ez a tavaly őszi kollekcióból lehet ismerős).

A márka az új szezonra retro vonalat hozott modern részletekkel.
A felhasznált anyagok vegyesek, de többségében szövet volt vagy műbőr, lakkbőr, de voltak csillámos ruhák is. A selyem csak részletként szerepelt, például a nyakrésznél. A textúrák keverése itt is megfigyelhető (például matt és fényes bőr négyzetekből összeálló ruha), ahogy az ugyanolyan mintájú darabok párosítása, például kabát-szoknya.
A színek skálája széles, a leggyakoribb a barna árnyalatai és a fekete, de előfordult a sötétkék, lilák, rózsaszínek és fényes arany is.
A szabásvonalak itt sem bonyolultak, az A vonal dominál mind kabát, mind ruha téren. A blézerek, nadrágok egyenes vonalúak. A tavaszi kerek gallér maradt, csak a mérete változott, most igazán nagy kabáton és blézeren is.
A díszítések ugyancsak nagyok és dominánsak. A legmerészebbek egyértelműen azok a szettek, amiknél a kabát és a nadrág/ruha is nagy, színes kövekkel van kirakva. A köves díszítés amúgy nem újdonság, az idei tavasz/nyári Dolce&Gabbana kollekció esti ruháit szintén színes kövekkel díszítették, a különbség csak a kövek mérete, ott kisebbek voltak. A másik, és nekem sokkal jobban tetszik, a nagy, régies stílusú gomb. Szerintem nagyon elegáns, és nem utolsó szempont, hogy DIY projectként otthon is megvalósítható, csak megunt télikabát és megfelelő gombok kellenek hozzá.
A kiegészítőkről is szólok egy pár szót. A táskákat most nem a modellek vitték, hanem a hordárok, egyszerre többet is. A szokásos LV minta mellett volt csillogós és szőrmés táska különféle méretekben, fazonokban, illetve klasszikus kalaptartó táska is. A legfeltűnőbb kiegészítők az óriási kalapok, nekem tetszettek, de tény, hogy tudni kell őket viselni.


Mi a véleményetek róla?
Bye-bye!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése