2012. július 30., hétfő

DIY project - Statement nyaklánc

Mire jók a totálisan érdektelen felkészülési meccsek? Például megszemlélheted, kik az újak a csapatodban, és rájöhetsz, hogy az új ghánai srác meg az új kapus nagyon helyes, és mindketten csak 19 évesek. Vagy felfedezhetsz számodra újakat azok között, akik nem sokat játszanak az idényben. Vagy képernyőn keresztül üdvözölheted a kedvenceidet, akiket 2 hónapja nem láttál. És csinálhatsz alatta statement nyakláncot.

Ez a nyaklánc eredetileg fonottnak készült, de elszámítottam magam, és összefonva rövid lett, ezért maradt sima többsoros. Sebaj, így is tetszik, és tanultam belőle, a következőnél ügyesebb leszek.=)
Hozzávalók:
 • egy csomag tetszőleges színű gyöngy (szuperek a neonszínek, most csak korall volt itthon, de majd csinálok sárgát is)
 • kapocs és három szerelőkarika
 • damil
 • kis fogó a karika szétszedéséhez, csipesz a csomózáshoz, cellux
 
 1. Vágj legalább hat egyforma hosszúságú szálat a damilból, és csomózd hozzá a szerelőkarikához. Egyenként csomózni hosszú körömmel lehetetlen, ezért egyszerre csomóztam fel mind a hatot, egy csipesz segítségével. A párosával felkötés is jó megoldás. A csomót a biztonság kedvéért lekenheted átlátszó körömlakkal.

2. Most jön a türelemjáték: fűzd teli mind a hat szálat gyöngyökkel, de hagyj a végén annyi szabad helyet, hogy kényelmesen fel tudd csomózni a másik karikát. Ez nagyon unalmas rész, közben érdemes valamit nézni. Az olimpia pont kapóra jön, de magyar érdekeltségű közvetítést nem ajánlok, nehogy eldobd a munkát a féktelen ünneplésben.=) Válassz valami nyugis és érdektelen közvetítést, vagy felkészülési meccset, vagy szimplán egy filmet vagy sorozatot.
3.  Ha minden kész, kettesével csomózd fel a karikát a szálakra a következő módon: az egyikre fűzd fel a karikát, a másikkal csomózz! Figyelj, hogy ne csússzon túl a karika, pontosan a gyöngyök végéhez kerüljön!

4. Feszítsd szét a harmadik karikát a fogóval, akaszd be a másikba, valamint a kapocs végére. Erősen nyomd össze, hogy semelyik alkatrész ne tudjon lecsúszni róla.

5. Kész a nyaklánc, viseld sima kivágású felsővel, ruhával, inggallér alá téve, mindenhogyan feldobja a szettedet!

Ugyan nem azt kaptam, amit eredetileg szerettem volna, de tetszik, és a következőnél ügyesebb leszek, és hosszabbra vágom a damilokat. Szerdán megint lesz egy felkészülési meccs, aznapra terveztem újabb adag gyöngyvételt, meg is van az esti program.=D

Ti szeretitek a statement nyakláncokat?
Bye-bye!

2 megjegyzés:

 1. nagyon ügyes vagy! jó ötlet, szerintem én is kipróbálom! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszi! próbáld ki bátran, nem nehéz, csak hosszadalmas!=)

   Törlés