2012. május 8., kedd

Urban Decay Naked paletta

Egy ideje titkon vágyakoztam a Naked paletta után, mert csodaszép a kialakítása, a színei, meg persze a körülötte lévő felhajtás is közrejátszott a dologban. Az esélytelenek nyugalmával nézegettem a teszteket, mert nem a legolcsóbb termékről van szó, és Magyarországról vagy sehogy, vagy bonyolultan lehet beszerezni (erről jut eszembe, ha itthon nem is, de legalább Bécsben lehetne egy Sephora, szerintem sokan örülnénk neki...). Szóval, mikor megláttam a duty free shopban a kompon, szinte ujjongtam (egy másik lánnyal együtt =), és gondolkodás nélkül a kosaramban landolt. Azóta sok sminket készítettem vele, és bebizonyítom, hogy nem alaptalan a rajongás körülötte.


Már ránézni is nagyon kellemes, csodásak a színei, elegáns, de mégis hétköznapias maradt a barna-arany párosítás. Sok high-end terméknek "túl szép" a csomagolása ahhoz, hogy gond nélkül kézbe vegyük, használjuk, de ez a paletta pont jó ilyen szempontból.

A belsejében lefóliázott tükröt találunk, egy szintetikus lapos ecsetet, valamint természetesen a színeket. Az ecset nagyon szép kialakítású, de sajnos túl kemények a szálai, nem tudok vele szépen dolgozni.
A színskála natúr, semleges, de inkább meleg tónusba hajló színeken mozog, de a finis változik a teljesen mattól a finom fényűn át az erős metálosig. Ezek a színek a nők nagy részének jól állnak, és csak egy palettából többféle nappali és esti smink készíthető. Az állaguk szuper, egy icipicit porzanak, de az ecset nagyon jól felveszi őket, könnyű satírozni és mind kellően pigmentált, még a két matt szín is. A kedvenceim a palettából a Virgin, a Naked, a Half Baked, a Smog, a Darkhorse és a Creep.


Swatchok (egy húzással, alapozórétegen):
Virgin, Sin, Naked, Sidecar

Buck, Half Baked, Smog, Darkhorse

Toasted, Hustle, Creep, Gunmetal
 Miért pont ő a paletták palettája? Mert egyben megkapja benne az átlag, nem sminkbolond nő azokat a színeket, amiket a mindennapokban és alkalmakkor is tökéletesen ki tud használni, biztosan jól áll neki, mindezt szép csomagolásban, kiváló pigmentáltsággal. Sok lehetőség rejlik a Nakedben, lehet teljesen matt, szolid sminket is készíteni (Naked-Buck), fényesebbet, amit mindenki bátran viselhet nappalra (Smog vagy Half Baked-Buck, Half Baked vagy Sidecar-Smog, Toasted-Hustle, stb.), barna (Smog-Darkhorse) és feketés-szürkés füstös szemeket (Gunmetal-Creep, vagy egyedül a Creep jól eldolgozva, kontúrral), és arról még nem is beszéltem, hogy milyen lesz a hatás, ha fekete, színes, vagy glitteres tussal kihúzzuk hozzá a szemünket. A munka vagy iskola miatt sokat utazóknak is tökéletes választás, mert bőven elég ezt az egy palettát bepakolni a neszesszerbe.

Engem tökéletesen meggyőzött a Naked, reggelente automatikusan érte nyúlok. Megszerettem a palettát, és azt hiszem, nincs is igazából szükségem több szemhéjpúderre, már csak azért is, mert egy ideig biztosan tartani fog még a Naked-láz!=)
Ha van lehetőségetek, vegyétek meg, mert nem fogtok csalódni benne! Ebben az árnyalatok többsége inkább meleg tónusú, aki a hidegebbeket szereti, annak a Naked2-t ajánlom.

Kérdés: legyen hogyan sminkeljünk a Nakeddel poszt?=)
Bye-bye!

2 megjegyzés:

  1. Ez a paletta egyszerűen fantasztikus *.* nem tudom, hogyan tudnám magyarországról beszerezni, de teljesen oda vagyok érte! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. többen rendeltek innen: http://www.beautybay.com/ és jó véleményeket olvastam erről az oldalról. itt 31,64 font a paletta, és ha jól látom, ingyenes a szállítás.=)

      Törlés