2012. február 9., csütörtök

Dolce&Gabbana 2012 tavasz-nyár

Már mutattam a Dolce&Gabbana kampányképeit, most következzen a kollekció!
Mediterrán hangulat, '50-es évek és egy kis mambo italiano... Kell ennél több?


Színes, vidám, energiával teli kollekciót láthatunk. Mély színek, klasszikus fazonok, minta minta hátán, ezzel tudom röviden jellemezni.
Idén tavasszal és nyáron előtérbe kerül minden, ami mintás, itt gyümölcs-, és zöldségmintákkal találkozhatunk, ami elsőre kicsit furcsa, de szerintem nagyon ötletes. Mintás minden: a retro fazonú sortok, a nőies szabású ruhák, a blézerek. Sőt, a régi szabály, miszerint mintásat csak egyszínűvel párosítható, feledésbe merül. Bármi mixelhető bármivel! Egy dologra érdemes figyelni: a minták nagysága a különböző darabokon legyen közel egyforma, de ez már egyéni ízlés kérdése.
A másik minta már az őszi-téli szezonban is feltűnt, ez pedig a 3D díszek. Télen még csak néhány virág volt, most már egész ruhákat beborítanak a levelek és virágok, de hahó, nyáron mindent lehet!
Az extra mintákkal éles, de annál tetszetősebb kontrasztot alkotnak a klasszikus szabásvonalak, a retro beütés. Kedvenc a lábszárközépig érő ruha vagy szoknya és a retro fürdőruha fazonú overall!
Az alkalmi viseletek feketék vagy bézsek, áttetsző anyagból, 3D díszekkel, és ami a legjobb: rengeteg színes strasszkővel! Fiatalos és modern egy klasszikus kis feketét ilyen elemekkel feldobni, viselni is tudni kell, de tetszik ez is.
Számomra a legextrémebb darabok a nejlonruhák voltak, szegecsekkel kiverve. Megosztóak, az biztos, nekem nem is tetszett. Kíváncsi vagyok, melyik celeb vállalja be!


Nektek hogy tetszik?
Bye-bye!

2 megjegyzés:

  1. Hm... ez igen. Meglepően viselhető darabok. Most már tudjuk, hogy idén a nagy virágmintával nem lőhetünk mellé. :) Tökre jó lenne, ha azok a "cuki kis hasvillantós topok" is be/lekerülnének a street style-ba. Én farmerral, magassarkúval, kardigánnal hordanám. ;)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is pont ezért tetszik, simán felvenném a felét. A topokat csak azért nem hordanám, mert nincs meg hozzá a kellő alakom, de amúgy tetszik.=) Jó az outfit ötlet, amit írsz! Remélem néhány blogger (pl. Chiara) vagy lookbooker bevállalja!=)

    VálaszTörlés