2011. november 16., szerda

Kötöttre fel!

Imádom a kötött holmikat! Most, hogy tényleg nagyon hideg van, végre aktuálissá vált az egyik kedvenc anyagom. A kötöttet sok formában lehet viselni, egy viszont mindig közös: meleg és szupercsinos!

Sokaknak a kötött anyagról a nagyon vastag, ormótlan, idétlen mintás szvetterek jutnak eszébe, de hé, a 21. században élünk! Idén télen, nagy szerencsénkre, minden divatos, ami kötött: ruha, kardigán, vagy akár a táska! Úgy gondoltam, darabonként pontokban szedem, mit hogyan érdemes viselni.


Kardigán, pulóver, garbó:
A három felsőrészt egy kalap alá vettem. Egy vékonyabb vagy vastagabb kötött kardigán alapdarab, ha jól áll egy bizonyos fazon, akár többet is be lehet szerezni. Igazából mindenfajta outfitben megállják a helyüket. Ha nagyon nincs kedved gondolkozni, mit vegyél fel, a basic póló-farmer-kardigán kombóval nem hibázhatsz!
A garbótól sokan idegenkednek, és nem is áll jól mindenkinek, de nagyszerű jolly joker lehet belőle, ha mégis. Farmerrel viselve kényelmes, szövetnadrággal elegáns kombináció. Érdemes megtörni a szín egységét brossal, hosszú nyaklánccal.
Biztos észrevettétek már, hogy az üzletekben jelentősen megnövekedett a norvégmintás kötött pulcsik száma. Szerintem irtó cukik, és remekül illenek a téli hangulathoz!

Ruha:
 Egy kötött ruha rendkívül nőies darab, és sokféleképpen lehet viselni. Feldobhatjuk blézerrel vagy mellénnyel, vékony övvel, nyaklánccal vagy brossal. Ha elég hosszú, lehet harisnyával hordani, és egy színes harisnya minden neutrális színű darabhoz megy. Ha nagyon hideg van, mehet hozzá a leggings hosszú szárú csizmával.

Egyéb kötött darabok:
Sál, kesztyű, sapka, a hidegben az ember legjobb barátai. A tarka, színes sálak remek hangulatjavítók. Divatosak még a mintás sálak, nekem a kockásak a kedvenceim, mindig karácsonyi hangulatom lesz tőlük, főleg, ha piros-zöld, vagy piros-kék párosításúak.
Sapkát érdemes úgy választani, hogy a frizurát ne nyomja össze/tegye tönkre. Főleg azoknak ajánlott, akiknek a fejét a szél könnyen megfújja.
A kötött anyagú táskához, főleg, ha mintás, ne viseljetek ugyanolyan mintájú holmikat. Jó páros a szőrme-kötött, igazán téli, és a Jézuska is meglephetne egy ilyennel... Egy jó tanács a végére: esős időben hanyagoljátok!

Remélem, tetszett!
Bye-bye!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése