2011. október 11., kedd

2012 tavasz - Louis Vuitton

Ma informatikaórán nem volt tanár, szerettem volna valami hasznossal elütni az időt, ezért megnéztem a Louis Vuitton tavaszi kollekcióját. Habár nem nyűgözött le annyira, mint a Dior, el kell ismerni, Marc Jacobs ismét nagyszerű munkát végzett.Már maga a show is bámulatos. Üde színfolt a divat merev, titokzatos világában egy rendhagyó bemutató. Ez a ringlispíles bevonulás és zenélődobozokra emlékeztető zene mindenképp az.

A kollekciót egy játékos, édes mesevilág ihlette, amiben a Louis Vuitton-nő egy kicsit újra kislánynak érezheti magát. Erre nem csak a környezetből, hanem az anyag-, és színválasztásból is következtetek.
A fehér és a pasztelles cukorkaszínek dominálnak, talán egy-két sötétebb színű kreációt láttam. A fő anyag az áttört, virágmintás csipke és a pamut.

A felsőrészek zártak, nem ritkán gallérosak. A ruhák és a szoknyák merevített anyagúak, egyenesek, vagy bővebb buborékfazonúak. Ez maximum térdig ér, tehát a tervező inkább a lábvillantásra ment rá. A kollekció legkülönlegesebb darabjai egyértelműen a bodyk, amelyeket a modellek kabáttal vagy önmagukban viselnek. Hogy ez az utcán miként működik, őszintén szólva fogalmam sincs, kíváncsi leszek, ki lesz az a personal style blogger vagy híresség, aki bevállalja bárhova (Lady Gagát leszámítva).

Az alkalmi ruháknál előkerülnek az új slágerelemek, a 3D díszek. A csillogó, kövekkel díszített ruhákra sűrűn helyezték a virágformákat vagy fehér tollakat. A "tollasodás" a kisebb márkákhoz bizonyára műtoll formájában fog megérkezni, nem tudom, lesz-e egyáltalán ilyen. Aki tehát szereti az állati jellegű elemeket a ruhatárában, mondjuk a műszőrmét, érdemes megnézne eme kollekció tollas darabjait.

A divatház szerint a platform ideje leáldozott. Jövő tavasszal hegyes orrú, ám vastag sarkú körömcipőkben és papucsokban tipegnek a márka kedvelői. Többféle, szintén pasztellszínű, széles, közepes méretű bőrtáskát láthattunk, volt hálós szerkezetű is. A szokásos LV minta áttört fehér clutch-on jelenik meg.
A show-t Kate Moss zárta, és Rajzák Kinga is kifutóra lépett.
Egy kis ízelítő:A képek forrása a GoRunway.com, az utolsóé a Google.

Bye-bye!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése