2011. szeptember 17., szombat

Magazinok októberre

Alapvetően két női magazint olvasok rendszeresen, a Glamourt és a Cosmopolitant. Ezek a legelérhetőbb árúak, és ezzel a kettővel tulajdonképpen lefedek mindent, amiket az újságokban keresek. A Glamour főleg divatban erős, és emiatt is veszem, míg a Cosmo minden másban. Vannak ugyan dolgok, főleg ez utóbbiból, amiket még nem tudok hasznosítani, de később milyen jó lesz majd tekintélyes gyűjteményem!=)
Szeretem még a Vogue-ot, és a vasúton lévő újságosnál lehet is kapni, de drága, így azt ritkán veszek. A Joyt nem szeretem, nem jött be, ahogy az Elle sem. Nemrég kaptam egy Instyle-t, de azt még nem olvastam el olyan szinten, hogy véleményezni tudjam.

Ennek kapcsán arra gondoltam, hogy minden hónapban megmutatom az újságokat, amiket vettem, pár érdekesebb cikkel együtt, illetve ha van valami plusz darab, akkor is. Ilyen volt, amikor a Marie Claire-hez ajándék Je Suis Belle póló járt (azóta nem is vettem többet, nekem túl "felnőttes". Egy biztos, ez a két magazin mindig szerepelni fog. Nem akarok PR-szerű szövegeket írni, miért MUSZÁJ megvenned az adott magazint, inkább a kedvenc cikkeimet fotózom le majd minden hónapban.

Cosmopolitan
Ezt elfelejtettem lefényképezni, de most kis notesz jár hozzá. Nekem, aki folyton írja, jegyzeteli a gondolatait, mindig jól jön. Tetszett az Úti cél: Szerelem című cikk, ami flörttippeket tartalmaz. Bár az ajánlott szövegek nem annyira jöttek be, maga a szituleírások jók. A szakítás utáni írás is tetszik, illetve van egy klassz kis önismereti teszt is a magazinban. Az őszi bőrápoláshoz is kapunk tanácsokat.
Nagyszerűen tudom hasznosítani a Hogyan figyeljen rád mindenki? című tippeket. Ezek eredetileg munkahelyi prezentációkhoz íródtak, de egy iskolai kiselőadás vagy akár a felelés és tartozhat ebbe a kategóriába.
Alternatív pénzkeresési lehetőségek - ne gondoljatok semmi rosszra, csak olyan "állásokról" írnak, ami rendes munka mellett is végezhető. Van pár nehezek kivitelezhető, de a magánóraadás, Vaterázás-eBayezés, vagy próbavásárlói munkakör egész használható. Jövő nyáron szeretnék dolgozni (15 év fölött szülői engedéllyel lehet), és a próbavásárlás nagyon tetszik.=)

És a kedvenc cikkem: 14 ruhadarabból és 9 kiegészítőből 31 outfit! Nem kötelező pontosan ugyanezeket beszerezni, hasonlótok biztos van Nektek is. Mivel az összeállítások többsége hidegebb napokra valók, és sikerül összeszednem az én megfelelő darabjaimat, megpróbálkozom ezzel, lehetséges-e! A képek alapján igen, nézzétek csak!Glamour
Ezt a számot akkor is érdemes megvenni, ha amúgy nem szoktad, mert október 7-8-9-én Glamour-napok! Dióhéjban róla: évente kétszer rendezik meg, és rengeteg márka üzletében 20-25% kedvezménnyel lehet vásárolni a kuponok ellenében. A kuponfüzet a magazin mellé jár, siessetek, nehogy lemaradjatok! Ezekbe a boltokba biztosan betérek: C&A, Calzedonia, Camaieu, Mango, New Yorker, Orsay, Promod, Tally Weijl,  és még pár, ahol amúgy nem vásárolok, de hátha találok valamit. Egyébként Glamour-napokra mindig spórolok külön (zsebpénz, ajándék) és így nagyjából egyben letudom a szezonváltáskor kötelező vásárlást. Van is a magazinban egy cikk outfitekről, melyeknek darabjai mind az akcióban résztvevő üzletekből vannak.
A címlapon Axente Vanessa látható, aki ugyan csak novemberben tölti a 16-ot, de már most jól menő modell, és az interjú alapján kedves lánynak tűnik. A Glamouronline-on neki is van blogja.=)

Kiegészítőkörképet kapunk többféle stílusban a szezon must have darabjaiból. A szegecses és csipkés holmik a kedvenceim. Cipő- és táskaőrülteknek kötelező elolvasni!

Örök darabokról szóló összeállítás, az ilyenekből sosem elég. Öt darabot válogatott össze a Glamour, például a farmert és a kis feketét. Mindegyiket meg is indololták, illetve divatba kerülésének történetét is leírták. Érdekes, jó olvasni.
Az utolsó innen is a kedvenc cikkem. A magazin munkatársai mesélnek, hogyan kerültek a Glamour-hoz. Jó érzés révbe ért emberek történetét olvasni, rám inspirálóan hatnak. Ha esetleg nem megy a suli, vagy azt gondolod, az álommeló csak álom marad, olvasd el a cikket és gondolj arra, ha nekik sikerült, miért ne menne Neked is?

Remélem, tetszett!=) Ti milyen újságokat olvastok rendszeresen?
Bye-bye!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése