2011. augusztus 3., szerda

Louis Vuitton fall-winter 11/12

A második a Louis Vuitton bemutatója lesz. Imádom ezt a kollekciót, nagyon eltalálták az ízlésemet!A kollekciót a második világháború időszaka, a '40-es évek divatja ihlette. Nagyon szeretem e korszak divatját, szigorú, elegáns és nőies. Ez volt az alap, és keverték a háborús katonák öltözetével. Ebből született az eredeti, különleges kollekció.
A színvilág komor, már-már nyomasztó: sötétzöld, sötétkék, szürke, fekete, bordó. Az anyagkombinációban modern vonal látszik, a klasszikus szövet, szőrmék párosítása lakkos, nejlonos felületű anyagokkal.

A katonai vonal már a bemutató elején megmutatkozik a tányérsapkákban, nehéz kabátokban és buggyos ülepű szövetnadrágokban, amit mégis nőiessé tesz a 3/4-es hossz.
A blézerek és ruhák jellegzetessége a helyes kis fehér körgallér, amit anyagtól függetlenül alkalmaznak. A szoknyák, ruhák A-vonalúak és legalább térdig érnek, valamint a blúzok is magasan záródnak. Ez a decens stílus nem csak jól néz ki, hanem télre még praktikus is.
Az anyagok mixelése egy ruhadarabon belül még érdekesebb. Sok egyberuhát láthatunk nagy, szőrmés ujjal és szoknyával, míg a felsőrész fényes, lakkos anyagból készült, kiegészítve az elengedhetetlen körgallérral. A különleges mintázat az amúgy egyszerű fazonú ruhákat is extrává teszi.
Ugyanakkor néhány igazán szexi, már-már közönségesnek ható kreáció is felvonult a kifutón, a body önmagában viselve, combfixszel és magassarkúval. A body anyaga változatos. Ezt azért utcára nem ajánlom, ahogy a teljesen átlátszó felsőrészű estélyiket sem.

A szőrme régi-új felhasználási módja a muff, amit kesztyű helyett lehet hordani. Rendkívül elegáns, nagyvilági megjelenést biztosít, nem mindegy, mit veszünk fel hozzá. Ha már kesztyű, a kicsi, bőrből készült darabok a jellemzőek.
A cipőknél a vastag sarok a jellemző, valamint meghatározó darabja a kollekciónak a '40-es évekbe csodásan beleillő, fűzős cipő vagy csizma, méghozzá bézs-fekete színben. Ez személyes kedvenc! Főleg lakkcipőket láthatunk egyébként, extra magas sarokkal.

Ezzel a kollekcióval a Louis Vuitton teljesen elvarázsolt, ha tehetném, szinte minden darabját megvenném, annyira tetszik!
Bye-bye!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése