2011. augusztus 1., hétfő

Giorgio Armani Fall-Winter 11/12

Közeleg a nyár vége, a nagy divatházak kollekcióinak bemutatói már rég megvoltak, és lassan el lehet kezdeni készülődni az őszre. Megnéztem a kedvenc márkáim bemutatóit, mesélek egy kicsit mindegyikről. Az első legyen Giorgio Armani!

A tavalyi ősz-téli szezon bemutatója DVD-n is megvan, hála a bécsi katalógusnak.=) Ez pedig az idei:Első blikkre mindenképp megállapítható, hogy egy rendkívül nőies kollekciót adott ki a kezéből a Mester, illetve, hogy ez bizony tényleg téli.
Az anyagválasztás tükrözi a nőiességet: szőrme, selyem, merevített, nehéz brokát, és csipke. Ez utóbbi a cipőkön és táskákon jelenik meg. A csillogás, a fények fontos elemei a kollekciónak, sok ragyogó darabot láthatunk.
A színek téliességre utalnak: fekete, bézs, púderes árnyalatok. Ez egyébként szinte mindenhol megfigyelhető.

Alapdarabja a kollekciónak a 7/8-os fazonú, széles, kicsit trapézos szárú selyemnadrág, akár blézerrel kosztümként, akár más felsőrésszel viselve. Egyáltalán, a bő holmik a fő jellegzetességek, legyen szó alkalmi ruháról, vagy felsőről. A maxiruhát felváltja a maxiszoknya, aki a maxiruhát kedveli, ezt is szeretni fogja! Másik fontos elem a ferdén átlapolós, magas gombolású kabátok, blézerek. A kabátok is csilloghatnak, kaphatnak magas gallért, vagy lehetnek fodrosak.
A szőrme kabátokon, ruhákon is megjelenik díszítésként, de jobban tetszik a szőrmepelerinként, sálgallérként való alkalmazása. A szőrme sálgallér egyébként Christian Diornál is megfigyelhető. Biztosan sok helyen lesz kapható ilyesmi, minden bizonnyal műszőrméből. Szerintem be fogok szerezni egyet!

Az alkalmi ruhák nekem nagyon tetszenek, imádom a hagyma fazont! Keményített, merev anyagból készültek, hirtelen bővülnek. Annyira szépek! A videó vége felé nagy fémrátétekkel dobják fel, vagy szintén nehéz fémnyakláncokkal. Ugyanakkor az A-vonalú, pánt nélküli ruhák lazák, szellősek. Ezekhez a modellek vállkendőket viseltek.

Apropó, vállkendő! Armani szerint a következő szezonban a vállkendőt bármivel lehet hordani, legyen az kosztüm vagy ruha. A nagy rojtos vállkendő, ha olyan színű, hihetetlenül őszi darab!
A táskák vagy nagyok, vagy nagyon kicsik. Csipkés vagy bőr anyagú a nagy, selyem vagy szatén a kicsi, csillogó csattal.
Egyértelműen a legkülönlegesebb cipő a csipkés bokacsizma, nagyon ötletes!

Hogy tetszett?
Bye-bye!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése