2011. augusztus 21., vasárnap

Burberry Fall-Winter 2011/12

Változtattam a sorrenden, és előrevettem a Burberryt, mivel mostanában annyira tetszik a vonal, amit a márka képvisel. Angolos sikk, ballonkabát, kockás minta, semmi felesleges részlet jajj...A mostani kollekció a kabátmániások Mekkája, a kabátok alkotják a kollekció gerincét. Tehát először gyorsan végigfutok az egyéb részleteken, aztán jöhetnek a kabátok.

Kezdjük a nadrágokkal. Feketében és barna árnyalatokban találkozhatunk velük, például sötétbarna és teveszín. Előfordul csőszárú és enyhén trapézos változat is. Ruhát kétfélét láttam: vagy "jókislány" fazont szaténos anyagból, vagy sima sziluettruhát helyenként kivágásokkal. Szinte minden modellen megfigyelhető a fekete-fehér mintás kis svájcisapka, ha jól néztem szőrméből. Táskából két fajta volt jellemző: a színes lakkbőrrel kombinált Burberry-kockás szövet, és a kis clutch, ami borítékfazonú és széles. Cipő: fűzős, fekete, telitalpú. Tetszett, habár néhány modellen kicsit érdekesen mutatott, mert elég bumfordi ez a fazon.

Röviden ennyi, a lényeg most jön! Mindenféle színben szerepeltek kabátok, volt narancs, piros, zöld, kék, fekete, fehér, barna, bézs... Szerintem biztosan lesznek elérhető árú színes kabátok a boltokban, ha ezek tetszettek, szerezz be egyet, de csak akkor, ha az adott szín jól beépíthető a ruhatáradba. Mivel egy színes kabát figyelemfelkeltő darab, érdemes a többi kiegészítőt minimal style-ra venni.
Minták tekintetében mi más lehetne, mint kockás? A kedvenc mintám a kocka és a virág, de télre jobban szeretem a kockákat. Most ezek is színesek, piros-fekete, lilásrózsaszín-fekete és sárga-fekete kombinációkat láthatunk.

És akkor a fazonok: a klasszikus, karcsúsított kabátok mindig divatosak, most is feltűnt pár. Volt még a személyes kedvencem, a sujtásos kabát, akkor a rövidített kabátok, a bő, szinte poncsószerű kabátok, szokásos formájú ballonok, és ballon formájú szövetkabátok. Érdekesek voltak a vékony vagy közepes vastagságú övek a kabáton, vagy egy madzagszerűség masnira megkötve. Ha van övtartó a télikabátodon, új darab vásárlása nélkül frissítheted fel: egyszerűen vedd ki belőle az övét, és fűzz bele másikat! Még aranyos volt a buggyos ujjú kabát is, ami engem az Értelem és érzelemben látható rövid kabátkákra emlékeztet.
A szőrme természetesen fontos eleme a kabátoknak is. A kedvencem a klasszikus szövetkabát szőrmegallérral, hihetetlenül elegáns! A szőrmebunda újragondolása is jó ötlet. A metálfényű anyagból készült ujjú fehér szőrmebunda azoknak jó, akiknek a hagyományos nem tetszik, de nem szeretnének túl durvát. A lakkal kombinált szőrmedzseki már jóval vadabb kategória, az ilyesmit csak bevállalós csajoknak ajánlom!
A bemutató végén praktikusak voltak a nejlon pelerinek, ami megóvta a szőrmét és a szövetet a műhóeséstől!=)

Bevallom őszintén, így közel 30 fokban picit fura volt télikabátokról regélni, de remélem, tetszett!=)
Bye-bye!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése