2011. augusztus 5., péntek

Alexander McQueen Fall-winter 2011/12

A harmadik részben a kedvenc márkám, az Alexander McQueen divatház kollekcióját veszem górcső alá. Nagyon szeretem az extravaganciájuk miatt, és szerintem ez is remekre sikerült.A tavasz-nyári nagyon tetszett, kíváncsi voltam, vajon Sarah Burton és csapata mivel rukkol elő most. A kollekció hangulatát nem tudom meghatározni. Néhol borongós és nyomasztó talán, de a színvilág miatt mégsem az. Azt leszögezhetem, hogy igazán téli darabokat láthatunk!

A fehér a domináns szín, de fekete, szürke darabok és felbukkannak, valamint egy ruha, aminek púderes sötétlila színe van. Biztos tehát, hogy télre újból előkerülnek a semleges színű cuccaink.
A forma egyszerű, klasszikus, néhol valami kis extrával megbolondítva, most nem a különleges szabás, hanem az anyagok a lényeg. A darabok vagy pánt nélküliek, vagy magasan zártak. Ha rafinált pántmegoldású a ruha, kerül a nyakra is, ez adja meg a zárt hatást.

A szőrme trónra kerülése szintén garantált. A legtöbb divatháznál minden második ruhán van legalább szőrmés részlet. Itt nem csak dísz, hanem anyag is. Sok a szőrme szoknyarész, van, hogy az egész ruha szőrmés, és van, hogy csak a szegélyek kaptak szőrmedíszítést.
A szőrme kiegészítő anyaga a fémes, csillogó részletek, és a bőr. Jellemző a szegecselt bőrpánt a szőrmés ruhán, ez nagyon vad hatású. De ugyanúgy láthatunk csillogós, fémdíszes felsőjű estélyit szőrme szoknyarésszel, vagy apró fodrokkal. Igen, a fodrok télies, hattyús verziója is sokszor előfordul.

A cipőkről szeretnék bővebben szólni. A McQueen divatház híres brutális cipőiről - ki ne emlékezne a tavaly nyári patacipőkre? Nem csoda, hogy Lady Gaga is szívesen hord McQueent. De vissza a cipőkhöz! A mostani kollekcióban két fő típust figyelhetünk meg. Az egyik a fehér vagy fekete fűzős bokacsizma, bakancsra hajazó fűzéssel, ám hatalmas platformmal és extravékony, hatalmas tűsarkakkal. A másik sokkal érdekesebb: telitalpú, fehér bokacipőről van szó, aminek hátsó talprésze hullámos, áttetsző anyagból készült. Természetesen ez is óriási, mind a talp, mind a platform. Azt mondják, a telitalpú kényelmesebb, mindenesetre érdemes lenne összehasonlítani ezt a két fajta cipőt ilyen szempontból.

Bye-bye!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése