2011. július 9., szombat

It's too hot!

Mármint az időjárás. Nagyon meleg van, ezt nem szeretem a nyárban. A tavasz a kedvenc évszakom: nincs túl meleg, mindenféle ruhát lehet hordani. Ma konkrétan csak este hatkor merészkedtem ki a szabadba, és még akkor is 30 fok körül járt a hőmérséklet. Adok pár tippet, hogyan lehet ezt elviselni ruhaügyben, sminkügyben, meg egyébként!

Nagy melegben sokszor úgy érzi az ember, hogy még a bikini is túl sok rajta. De emberek közé meg nyilván nem lehet fürdőruhában menni (kivéve, ha strandon vagyunk ugye). Válassz természetes anyagból készült holmikat, pamutot vagy lenvásznat. A szellős maxiruha vagy miniruha jó szolgálatot tehet, amelyik jobban áll vagy jobban szereted, azt viseld. De ugyanúgy jöhet az overall, a rövidnadrág lenge anyagú felsőkkel. Arra figyelj, hogy olyan rövidnadrágot, amiből kint van a feneked, ne viselj nyilvánosan, mert nagyon közönségesnek hat. Otthon persze azt hordasz, amit szeretnél.
Cipőben a legjobb a szandál, lehet lapos, magas, teljesen mindegy. Papucsot is vehetsz, én azt utcára nem szeretem, nagyon kidörzsöli a lábamat. A kalap is tökjó, és a napszemüvegről sem feledkezz meg, mindkettő öltöztet!

Fényvédős termékeket válassz az arcodra. Vagy magas faktorú alapozót (Astor Mattitude HD vagy Perfect Stay, erről nemsokára lesz teszt) kenj fel, vagy a most nagyon divatos BB krémet, amit én nem próbáltam. De ha olyan az arcod állapota, el is hagyhatod az alapozót, elég a korrektor meg a púder. A szemedre tartós szemfestéket és szempillaspirált tegyél, az ajkaidra pedig ajakfilcet vagy nem túl krémes rúzst. Ha ilyen meleg van, én szájfényt nem szívesen használok. Érdemes frissítő arcpermetet hordani magadnál, ami nem roncsolja a sminket, és mattító lapokat.

A naptej alap dolog, a bőrödnek megfelelő faktorszámút használj. Ha eleve sötétebb a bőröd, vagy már barnultál, akkor jöhet az alacsonyabb faktoros, ha fehér vagy, de nem érzékeny bőrű, kicsit magasabb, ha pedig fehér, érzékeny bűrő, leégésre hajlamos, akkor meg se állj az ötven faktorosig! Vagy vegyél babáknak való naptejet, ezek általában a legjobban védők.

Kerüld a direkt napfényt 11 és 15 óra között, és hordj magadnál egy palack vizet, hogy pótold a folyadékot, ez nagyon fontos. A túlzott légkondit kerüld, mert a hirtelen hőmérséklet-változástól könnyen meg lehet fázni.

Ti hogyan védekeztek a kánikula ellen?
Bye-bye!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése