2011. június 26., vasárnap

Magyar divattervezők - Je suis belle

Ígértem nektek egy cikksorozatot a magyar divatról. Gondolkoztam, hogyan is tudnám kivitelezni ezt, miként mutassam meg a tervezők munkáit, a kezdeményezéseket, magát a magyar designer vonal helyzetét a köztudatban, és így tovább. Úgy döntöttem, több részre osztom a sorozatot. Az első részben a tervezőkkel és munkásságukkal ismertetlek meg benneteket, írok a közelmúltban lezajlott Gombold újra! Divat a magyar pályázatról, nemzetközileg is elismert topmodelljeinkről.

Először a Glamour magazinban olvastam sok magyar divattervezőről és meglehetősen elsiklottam a nevek fölött. Aztán a júniusi Marie Claire magazinhoz járt egyedi tervezésű Je suis belle póló. Így indult az érdeklődésem a magyar márkák iránt, ezért úgy gondoltam, a sorozatot a legjobb a Je suis belle-lel kezdeni.

A Je suis belle két tervezője Dévényi Dalma és Kiss Tibor. 2005-ben hozták létre a márkát, még öltözéktervező-hallgatókként. Kifejezetten női ruhákra szakosodtak. A honlapjukon 2006 óta vannak fent kollekciók lookbookok, kampányok formájában.

A márka három szóval jellemzi önmagát: könnyed, nőies, játékos. Ezt meg is tudom erősíteni, és egy francia nőhöz hasonlítanám, hozzá tudnám leginkább társítani ezt a két szót.
A darabok abszolút hordhatóak, beépíthetők a ruhatárba, ami nagyon jó. Az anyagok klasszikusak, a szabások, fazonok vagy nagyon egyszerűek, vagy nagyon különlegesek. Sok a kivágott darab, szokatlan helyeken is, mint mondjuk háton. Egy-egy kollekción belül a ruhák hasonlóak, ám egyértelműek kijelenthető: a tervezők sokszor használják szürkés-barnás árnyalatokat. Személyes kedvencem a 2010-es tavasz-nyári kollekció, ami szép számmal tartalmaz különleges nyomott mintás ruhákat.
"Kisszériás kollekcióikat azoknak a nőknek készítik, akik vagányak, úttörő szellemiségűek, fontos számukra az egyediség, ezért a különlegeset keresik a mindennapokban."-írja a honlapon a bemutató szöveg. Pontosan, a darabokból árad a nőiesség, sok egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége, más esetben azért bátorság kell magabiztos viseléséhez.

Jelenleg Budapesten kívül Baselben, Zürichben, Hong Kongban, Berlinben és egy londoni online shopban lehet kapni a Je suis belle kreációkat. Budapesten a Ferenciek tere 11. szám alatt van showroomjuk, illetve a Galamb utca 7.-i Catwalk üzletben juthatsz még hozzájuk.

Lookbookokat, és további információkat
ITT találsz.

Bye-bye!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése