2011. május 11., szerda

Napszemüvegek idén nyáron

Az időponthoz, pontosabban időszakhoz kötődő posztokkal mindig kések egy kicsit, sajnos nincs ez másként a napszemüvegek esetében sem. Ezerrel süt már a nap, tehát aki még nem tette, szerezzen be egyet, mert amellett, hogy divatos, hasznos is, hiszen védi a szemet a káros UV-sugaraktól. A H&M-ben nagyon jó kis napszemüvegek kaphatóak, én is az online shopjukból válogattam.

A tavaly bejött Ray-Ban Wayfarer típusú szemüvegek olcsóbb változata idén is hódít. Ovális, kerek és szív alakú archoz ajánlom, de mindenképp fel kell próbálni, mert mondjuk az én kerek arcomhoz egyáltalán nem áll jól. (Úgy nézek ki, mint egy nagyoooooon elrontott Lady Gaga). A keret színe lehet a color blocking jegyében élénk neon, de a klasszikus fekete vagy barna szintén jó választás.
A nagy lencse szintén tökéletes, akár aviátor, akár kerek formában. Utóbbi elég sok mindenkinek jól áll, de alapvetően azoknak, akiknek nagyobb a fejük, a kis arcot ugyanis a lencse nagyon kitakarja. Az aviátort nem nagyon tudom behatárolni, kinek jó, kinek nem... Azért ez is olyan, mint a kerek lencséjű, sok mindenkin látni, és keveseknek áll rosszul. Az aviátorszemüvegnél a keret legyen vékony fém, a nagy lencsénél vastagabb is lehet, de szerintem itt érdemes megmaradni a szokásos színeknél.

Az idei nyár nagy slágere az úgynevezett cicás napszemüveg lesz. Hasonlít a wayfarerhez, de felfelé áll a szár és a keret találkozása, valamint a felső rész nem teljesen egyenes. Ettől lesz egy kis ferde hatása a szemüvegnek. Igazán stílusos finom színű leopárdminta ebben az esetben, ahogy a képen is látható.
Nektek milyen napszemüvegetek lesz idén?
Bye-bye!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése