2011. február 26., szombat

2011 tavasz-nyár

Elég sokáig halogattam ennek a posztnak a megírását, sőt, sokan már az őszi-téli bemutatókat posztolják, de remélem nem késtem el, és tetszeni fog az összefoglalóm.

Alapvetően azzal tudnám jellemezni a tavasz-nyári kollekciókat, hogy tavaszba fordították a telet. Vagyis, nincsenek nagyon merész, hirtelen változtatások, sok minden maradt, de friss, tavaszias formában.
Először is, a színek. A legfontosabb elemei lesznek a tavasz-nyári divatban az élénk, vibráló színek, amiket egymással is nyugodtan párosíthatsz. Vidám megjelenést kölcsönöz, és még a napodat is feldobja. Ilyen összeállításokat láthattunk a Gucci és a Jil Sander kifutóján.


Már a télen divatba jött a csipke, most viszont hangsúlyosabb szerepet kap. Tudni kell viselni mindenképpen, hogy ne keltsen olcsó hatást. Ebből inkább a finom pasztellszínek vannak többségben, de néhol fellelhetők élénkek is. Ha merész vagy, bevállalhatod ez utóbbit, egyébként pedig előbbit ajánlom. Tökéletes példa erre az Alberta Ferretti és a Dolce&Gabbana kreációi.

A másik viszont egy igazi nyári elem, a rojtok. Ezek a szabadságot, a vidéki laza stílust képviselik. Mindenhol megjelennek: ruhákon, táskákon, cipőkön. Viselheted a szokásos módon, kényelmesen, de elegánsan is. Mindkettőre tudok példát: vidékiesen Ralph Laurennel és elegánsan Roberto Cavallival!

Az élénk színek mellett egy igazi tavaszi szín is nagy divat lesz: a fehér. A fehér ugyanolyan univerzális szín, mint a fekete, de frissebb, napsütésesebb, nem komor. A fehéret fehérrel nyugodtan viselheted, lehet kabát, ruha, nadrág, felső, cipő, akármilyen kiegészítő. Napsütésben különösen praktikus. Választhatsz Alexander Wang sportos, a Versace nőies és a Hermés dögös szettjei közül!
A télen ismét divatba jött állatminta szintén tavasziasodva marad, pasztellszínekkel kombinálva. Őszintén szólva, nekem ez nem pont a szívem csücske, de amint megláttam a Blumarine édes kollekcióját, azonnal elhatároztam, hasonlót mindenképp be kell szereznem!

A másik minta, a virágok, szintén minden mennyiségben előfordulnak. Nagyszerű, hiszen, bájos, nőies, igazi tavaszi minta. A D&G kollekciója szinte csak ilyen mintájú darabokból áll. Klasszikusan blúzként és ruhaként viselheted, de előfordul nadrágokon, cipőkön is. Tuti befutó!

Csíkok, csíkok és csíkok! Lehet vastagabb vagy vékonyabb, kisebb vagy nagyobb, színesek, és ami a legjobb: kombinálhatóak. A legmeglepőbb újítás talán a Moschino-nál látott kocka-csík párosítás, de Jil Sandernél a vízszintes és függőleges csíkokat kombinálták. A Marc by Marc Jacobs ruhára pedig csak öröm ránézni!=)


Farmer-és nadrágfronton alapvető változás lesz a magas derék és a bő szár, bár szerencsére a skinny is marad. A magas derék hosszítja a lábakat, szinte mindenkinek jól áll. Farmereknél pedig: minél viseltesebbnek néz ki, annál jobb!
Tavalyhoz hasonlóan ismét népszerűek lesznek a maxiruhák, a görög stílusú tunikák és az ingruhák. Ezek is jól állnak sok mindenkinek. A görög ruhákat saruval viseld, az ingruha szinte minden alkalomra megfelel, a maxiruha pedig nyaralásra igazán tökéletes.

Ám ezzel nincs még nincs vége, a cipők és a táskák kimaradtak. Ezeket majd a következő posztban mutatom be, addig is szép estét!=)
Bye-bye!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése