2010. július 26., hétfő

Külföldi divat, avagy nyaralási tapasztalataim

Elnézést, hogy sokáig nem írtam, de nyaralni voltam Erdélyben. A szép táj és számtalan műemlék mellett megfigyeltem, ezen a területen hogyan öltözködnek a korombeli, illetve nálam idősebb lányok.
Erdélyben nagyszámú magyar él, lehet magyar újságokat kapni, az emberek magyarul beszélnek. A divat is hasonló, mint nálunk.

Három fő jegyet emelnék ki, amit sok-sok lányon láttam.
Az első az úgynevezett nyári csizma. A nyári csizma vékony anyagból készült, nem ritkán lyukacsos, általában lapos talpú. Épp ezért városban sétáláshoz, vásárláshoz tökéletes. Itthon nem igazán láttam még, sőt szinte soha. Még boltban sem, pedig nagyon tetszett.

A második a nálunk is igen divatos saru. Ott főleg a magasszárút kedvelik, nem a vékonypántosat. Kétségkívül jól néz ki, de nem túl praktikus, mert a szár melegíti a bokát.
A harmadik a hosszú szíjas minitáska, amit a testen keresztbevetve hordanak. Nekem ez az, ami nem tetszik. Hétköznap szeretek óriási táskákkal rohangálni, amibe mindent bele tudok hajigálni a sminkcuccoktól kezdve határidőnaplóig. A minitáskákat inkább partiba, alkalmakra hordom.

Ami meglepett, hogy nincs minden harmadik emberen Converse tornacipő. Alig-alig láttam, ahogy a hamisítvány Converse-t is. Úgy látszik, ott nem olyan divatos a tornacsuka. Kár, pedig én imádom!=) Az egyenesszárú farmer is gyakoribb volt mint a csőszárú. Színes farmert pedig egyáltalán nem láttam.
Sokan hordtak viszont nyáriruhát, hosszút vagy rövidet, általában lapos talpú saruval. A farmer rövidnadrág és top kombináció szintén gyakori volt.

Smink területén az idei trendet követve minimális sminket használtak a legtöbben. Narancsos szájfény vagy rúzs, fekete szempillaspirál, némi alapozó púderrel, vagy csak púder. Ez nyáron sokkal praktikusabb, hiszen a melegben könnyen elfolyik a szép smink.

Összességében azt mondhatom, a divat ugyanaz, mint nálunk, kisebb változtatásokkal. Ha legközelebb megyek külföldre, megint megfigyelem az ottani stílust, és megosztom veletek!=)
Bye-bye!

2010. július 1., csütörtök

Stílusosan a strandon

Itt a nyár, a nyaralások, tengerpartok és városi strandok ideje! Természetesen egy igazi nő a strandon is az marad! Nézzük, hogy kivitelezhető ez.

Az első és legfontosabb dolog a megfelelő fürdőruha. Ez nagyban függ a testalkattól. Az egyrészes fürdőruha és a tankini mindenkinek jól áll. A bikini szintén, csak jól meg kell válogatni az alsó-és felsőrész fazonját és színét. Az idén divatba jött trikini csak hibátlan alakúaknak áll jól. Ebben egyébként lehetetlen egyenletesen barnulni, szóval inkább medencepartira ajánlott.
A színekről és fazonokról órákig tudnék regélni. A fodrok nagyítanak, a csíkmelltartó nem áll jól a kis mellűeknek, a francia fazonú alsó a körte alkathoz passzol. A sötét színek slankítanak, a világosak nagyítanak. Előbbiek a világos bőrűeknek, utóbbiak a sötétbőrűeknek állnak jól. A lényeg nagyjából ennyi.

Most jönnek az apró, ám fontos kiegészítők. Strandon való sétáláshoz, büfézéshez jól jöhet egy strandkendő. Ezerféle színben és mintában kapható. Ennek alternatívája a sportos strandsort, de felveheted a farmersortodat vagy minidet is. Úgy lehetsz igazán ízléses, ha ezek színe passzol a fürdőruhádhoz. Lehet szettben is kapni: bikini, plusz strandsort.

A papucs is elkerülhetetlen tartozék. A strandon könnyen beleléphetsz szúrós fűbe, eldobott üvegcserépbe, a közös zuhanyzóban pedig egy kiváló gombás betegséget is összeszedhetsz, ha nem viselsz papucsot. Javaslom, hogy ne legyen csiricsáré, túldíszített, nem szép, ha leesik róla egy flitter. Az egyszínű, lábujjközes papucsok a legjobbak. Készülhet gumiból, plasztikból, szivacsból.

A strandon nem érdemes sminkelni, hiszen könnyen leázhat, leolvadhat az arcról. Egy vízálló szempillaspirál viszont jó szolgálatot tehet. Mégis van rajtad egy kis festék, a szemed feltűnőbb lesz. A melegtől úgyis kipirulsz, esetleg feltehetsz egy fényvédős ajakápolót. Ennyi elég is!

A strandtáskának kellemesen nagynak kell lennie, hogy elférjen benne a sok minden. Jó, ha vízhatlan anyagból készült, hiszen a strandon könnyen nedves lesz. A szezon sztárja a szalmából vagy plasztikból készített strandtáska. Én a Glamourhoz ajándékba kapott fekete bevásárlótáskát fogom strandtáskának használni. És hogy mi legyen benne? Álljon itt egy kis lista, mit érdemes betenni a strandtáskával, némi magyarázattal együtt.
 • fürdőruha
 • strandpapucs
 • strandsort, szoknya, kendő, ahogy tetszik
 • napszemüveg
 • a bőrödnek megfelelő faktorú naptej
 • törölköző
 • plusz törölköző vagy pléd, amire ráfekszel
 • pénz, ez ne legyen túl sok, pénztárcában tárold, a táska legalján
 • tusfürdő, dezodor, testápoló, zuhanyzáshoz
 • fésű, esetleg hajszárító
 • fényvédős ajakápoló, és/vagy vízálló spirál a korrigáláshoz
 • telefon fülhallgatóval (napozás közben zene vagy rádió), mindez megintcsak a táska alján
 • olvasnivaló, lehet könyv, újság, ami csak tetszik.
Most már biztosan mindenre felkészülve kezdheted nyári hódításodat a strandon! Bevetésre fel!
Bye-bye!