2010. november 26., péntek

Giorgio Armani, 2010/11 ősz-tél

Ugyan már benne vagyunk a szezonban, de erről a kollekcióról mindenképp szeretnék beszélni. Ugyanis szerdán Bécsben voltam, ahol őrült fejemmel bementem a designer boltokba is.=) Erről órákat tudnék regélni, de a lényeg, hogy az Armaniban szereztem egy ingyenes katalógust, amihez a divatbemutató is járt DVD-n.

A ruhák stílusában nem csalódtam: a szigorú elegancia ötvözése modern elemekkel. Rég elfeledett anyagok éledtek újra, például a szőrme és a bársony. Felhasználás: ezerféle. Szőrméből kabát, szőrmével díszített táska, újragondolt estélyi fekete bársonyból, csillogó részletes bársony koktélruha. A csillogás amúgy is jellemző: ruhákon, táskákon, épp csak egy pici, ami emeli a szett fényét. Egyéb elemek: fodor, enyhén lolita stílusban, és persze az állatminta. A leggyakrabban előforduló színek a narancssárga szürkével, fekete, fehér és piros.
A kosztümök modernizálása tetszett a legjobban. Körülbelül ilyeneket viselne szerintem Lady Gaga, ha bankban dolgozna!=) Mély kivágás a blézeren vagy túlságos zártság, csúcsos válltömések. A színek maradtak a szokásos üzleti színek: fekete, barna vagy sötétkék.
Cipőkben újítás, hogy sok esetben eltűnt az évek óta taroló platform. Ismét előkerültek a klasszikus, vékony talpú magassarkúk, bár az Armani boltban főleg platforomosokat láttam. Táskák terén a kézi minitáska jellemző, a lehető legkülönfélébb anyagogból.

És a végére, maga a divatbemutató két részben:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése