2010. szeptember 24., péntek

Kedvenc Glamour-napokon résztvevő üzleteim

A Glamour-napokban résztvevő üzletek között biztosan mindenkinek megvannak a maga kedvencei, ahogy nekem is. Rengeteg van, ezért csak hármat mutatok be a stílusával, saját véleményemmel! Az első a New Yorker.


A New Yorker egy német ruházati cég, amit 1971-ben alapítottak. A központja Braunschweigban van. Ma 26 országban több mint 750 üzlet található, Magyarországon ebből 29. New Yorkerrel találkozhatsz Budapesten, Győrben, Veszprémben, Egerben, Miskolcon, Tatabányán, Debrecenben, Nyíregyházán, Szolnokon, Gödöllőn, Békéscsabán, Kecskeméten, Szekszárdon, Kaposváron, Pécsett, Siófokon, Keszthelyen, Székesfehérváron, Nagykanizsán, Szombathelyen, Sopronban és Nagykanizsán.

A Vörösmarty téri üzlet
A New Yorker két fő márkát forgalmaz, az Amisut és a Fishbone-t. A két márka stílusa gyökeresen eltér.
A Fishbone sportos, fiatalos stílusú. Gyakoriak a feltűnő színek, feliratok, a laza cuccok. Ennek ellenére előfordulnak elegánsabb ruhák, de azt is lázadó stílusban, pl. kockás szövetszoknya vagy nadrág fémcipzárral díszítve. Mégis inkább a szakadt farmerek, kényelmes kapucnis pulcsik, feltűnő felsők vannak túlsúlyban. Ár tekintetében olcsóbb, mint az Amisu, egy felső 2-3 ezer, egy nadrág 8-10 ezer, egy pulcsi 4-5 ezer forint körül van. A minősége megoszlik. Nálunk, a győri New Yorkerben mindig sikerül jó minőségű cuccokat kifognom, ám Budapesten sokszor nincs így, hihető forrásból tudom (köszi, Eni, hogy említetted nyáron ezt =). Lehet, hogy Németország közelsége miatt van így, nem tudom.=) Egyszóval, szerintem a Fishbone jó minőség, ár tekintetében is okés, és a ruhák is tetszenek.
Az Amisu nőies stílusú, szolidabb, mint a Fishbone. Ruháikat a finomabb, egyszerűbb színek, az elegáns, határozott szabásvonalak jellemzik. A bulis ruhák is szolidak, egyszerűek, akárcsak a nappali viseletre szánt holmik. Kifutúkövetőbb, többet alkalmazza az aktuális trendeket. Ár: pár ezerrel drágább, mint a Fishbone. A minősége kétféle lehet: vagy nagyon jó, vagy nagyon rossz sajnos, saját tapasztalat. A fényes leggingsem egy használat után futni kezdett, ám a bőrdzsekim kiváló: vízálló (mérsékelten), kis szegecsek ellenére szolid, így minden alkalomra tökéletes. A felsők anyaga a Fishbone-nál mindenképp jobb. Összességében elmegy, egész jó, főleg a stílusa tetszik.

Ezen kívül a New Yorker árul fehérneműt, amit azért nem ajánlok, mert műszálas, ami nem kifejezetten egészséges. Az ékszerek, kiegészítők nagyon tetszenek, és jók is. Cipők is vannak, bár azt még nem vettem, jobb szeretek cipőboltban vásárolni. Ott a minőség is jobb szerintem, ugyan lehet, hogy nem: egyszer kipróbálom!=)

A New Yorkert mindenkinek csak ajánlani tudom, bár a feltűnő, a bolt elejére kirakott felsőkkel vigyázz, hacsak nem akarod, hogy többször is szembejöjjön veled az utcán. Ez főleg a feliratos, nagy mintás Fishbone-okkal van így.
Remélem meghoztam a kedved a New Yorkerhez. Ha kíváncsi vagy az új kollekcióra, látogass el a www.newyorker.de honlapra! Jó böngészést!
Bye-bye!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése