2010. augusztus 13., péntek

Őszi-téli divat a kifutóról

Ugyan még tart a nyár (valaki talán a tengerpartról olvassa ezt a bejegyzést), de a kifutókon és az üzletekben már megjelentek az őszi-téli divat darabjai. Ezt fogom nektek most bemutatni részletesen.

Idén a szürke lesz a fekete. Ezt a színt nappal és éjjel is bátran lehet viselni, sokféle árnyalata van, és szinte minden anyagon, ruhán megjelenik. Kiegészítő színei a vörös és a narancs lesznek mind a sminkben, mind az öltözködésben. A bal oldali ruha Marc Jacobs, a jobb oldali Nina Ricci.



A minták is nagy szerepet kapnak. Az állatmintás ruhák, kiegészítők divatban maradnak, hiszen nagyon közkedveltek, akárcsak a kockás és a virágos minta. Az új minta azonban grafikus, határozott kontúrú, kissé geometrikus. Ezt tilos keverni a virágmintával. Balról jobbra: Moschino, Carolina Herrera, Marc by Marc Jacobs, Anna Sui.
Négy anyag lesz jellemző ebben a szezonban, a tweed, a kötött anyag, a bőr és a csipke. A tweed a kabátokon, kosztümökön kívül alapanyaga lesz overalloknak, fodros szoknyáknak is. Kötött cuccokból is fel lehet öltözni tetőtől talpig: kötött kabát, ruha, sőt a csizma is divatos lesz! A legtöbb bőrt kabátok, dzsekik, csizmák és táskák készítésére használják a legtöbbet, de megjelenik majd a szoknya is bőrből. Újra előkerül az irhadzseki is. A kötött szett Chanel, a baloldali Burberry, a jobb oldali Salvatore Ferragamo.

Természetesen a nőies szoknyák, ruhák is divatosak lesznek. Hódít az '50-es évek stílusa, a csípőig szűk, onnan bővülő, lábszárközépig érő fazon, övvel viselve. Kell is, hiszen hosszítja a lábat. Ez a vonal főleg a Louis Vuittonnál figyelhető meg.

Emellett az abszolút nőies stílus mellett nagy teret kap a férfias vonal is. Fiús szabású ingek, zakók, nadrágok, kabátok, kosztümök. Kiegészítőnek pompásan passzol az irattáska, a fűzős cipők lapos és magas sarkú változata, és a kalap. Hordd konttyal, és rögtön tiszteletet parancsoló lesz a megjelenésed! A bal oldali ruha Salvatore Ferragamo, a jobb oldali pedig Dior.


Érdekes színfolt lesz idén a glamrock stílus, amit személy szerint imádok. Bőr, csillogó felületek, lakk, szegecsek, és fekete minden mennyiségben. A szegecsek megjelennek a cipőkön, táskákon, bőrdzsekiken, arany vagy ezüst színben. A latex vagy bőrhatású leggings is beilleszthető az irányzatba. Az alapdarab talán a bőrdzseki és a platformos fekete magassarkú, ha lehet, szegecsekkel. Frankie Morello nagyon jó, glamrock stílusú szetteket készített erre az idényre.



A kiegészítőkről. cipőkről, illetve táskákról nem beszéltem, ahogy az alapdarabokról sem. Úgy döntöttem, több részletben fogom bemutatni az elkövetkezendő szezon részleteit. Nemsokára találkozunk, sok-sok szép cipővel és táskával!=)
Bye-bye!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése