2010. június 12., szombat

Korunk új "trendje", a metroszexuális pasik

Néhány éve kerültek köztudatba az úgynevezett metroszexuális férfiak. Mára már ellepték az utcát. Mi ez az őrület pontosan, és mik a jellemzői? Erről fogok most írni.

Az elnevezésből sok mindent megtudhatunk. Metroszexuális, tehát olyan pasi, aki metropoliszban, menő nagyvárosban lakik. Természetesen gazdag, népszerű, az esetek többségében egyedülálló, jóképű illetőről van szó.
A metroszexuális pasik szinte annyit törődnek a megjelenésükkel, mint a nők. Designer ruhákat, cipőket, kiegészítőket hordanak, például Louis Vuitton táskát. Gyakran járnak fodrászhoz, speciális kezelésre kozmetikushoz, nem ritkán gyantáztatnak. Jellemző az ápoló-és dekorkozmetikumok használata is, ennek skálája széles. Hidratálótól a szemránckrémen és alapozón át a szemceruzáig-és spirálig terjed. A designer illat használata mondhatni alap.

A jó megjelenéshez hozzátartozik a belvárosban fekvő, impozáns lakás és menő autó is. A metroszexuális pasik foglalkozása sokféle lehet (természetesen a tisztességesebből válogattam). Lehet modell, focista, cégtulajdonos, ezen belül szórakozóhely-tulaj. Divattervező, stylist, menedzser, üzletember, meg persze még pár dolog.
Egy metroszexuális pasi a társaság középpontja. Mindenkivel tud beszélgetni, nyitott személyiség. Általában a kellő önbizalma is megvan, sőt, néha még jóval több is annál.

Ha van metroszexuális ismerősöd, tudod, miről beszélek. Például ha a haverod metroszexuális, akkor észreveheted, hogy nem fújol, ha elmeséled neki a barátnőiddel tartott hétvégi shoppingtúrádat, hanem odafigyel. Az öltözéke mindig divatos, a hajával és a bőrével rendszeresen foglalkozik. Mi ekkor a teendő? Örülj, hogy van egy haverod, aki nem menekül sikítva a divat szó hallatán, és akivel nagyobb határokon belül beszélgethesz a titeket érdeklő dolgokról, és nem fog megsértődni (remélhetőleg), ha némileg megkritizálod az öltözékét. ;)

Ha a pasid metroszexuális, az már keményebb dió. Mert ugyebár a haverod fürdőszobájában nem igazán mászkálsz, és különben sem izgat, mit tárol a szekrényében, az ő dolga. A pasiddal más a helyzet. Miután megtaláltad a komplett arcápoló szettet, és magadhoz tértél, gondolj bele egy kicsit. Egyrészt szerencsés vagy, mert ad magára, élvezi, ha elviszed vásárolni, és ha megkérdezed az esti buli előtt, milyen a ruhád, nem csak annyit mond, hogy "Jó.", hanem kifejti a véleményét. Általa népszerűbb leszel, és ha olyan pozíciójú (mondjuk, ha kifogtál egy menő focistát vagy modellt), bármilyen VIP szektorba bejutsz. Minden nő irigyelni fog, mert ki ne szeretne egy megnyerő, kellemesen gazdag, és istenien kinéző pasival járni?! A hátrány szinte ugyanaz, mint az előny. Mindig tökéletes, és ezt tőled is elvárja. Ha nem bírod ezt a fajta kötöttséget, nem neked való. Ha viszont igen, akkor hajrá!

Személy szerint én havernak és pasinak is elfogadnék egy metroszexuális példányt. Valakinek ez nem jön be, én viszont szeretem az ilyet. Az igénytelenség taszít, de azért egy elvárásom van. A pasi ne töltsön sokkal több időt a fürdőszobában, mint én! =)

Bye-bye!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése